Päivärinta ja Hänni maailmanmestareita

Päivärinnalle maailmanmestaruus on kolmas ja Hännille toinen. Ensimmäisen mestaruuden Päivärinta voitti 2008 Timo Karttialan kanssa.

MM-sarjasta on ajamatta vielä päätöskilpailu Ranskan Le Mansissa syyskuun viimeisenä viikonloppuna. Sitä ennen maailmanmestareiden pistepotissa on 165 pistettä. Toisina olevilla englantilaisilla Birchallin veljeksillä on 126 ja kolmansina olevilla Saksan Kurt Hockilla ja Enrico Beckerillä 105 pistettä.

Päivärinta ja Hänni lähtivät paalupaikalta kumpaankin sunnuntain kilpailuun. Sprintissä ajettiin 10 kierroksen kilpailu ja sen Päivärinta ja Hänni voittivat 9,5 sekunnilla ennen Birchallin veljeksiä.

Nyt jännittää melkoisesti, Päivärinta totesi ennen 22 kierroksen Gold racea. Startista he ampaisivat kärkeen ja pitivät muun joukon selvästi takanaan koko kilpailun ajan. Jossain vaiheessa oli vara tiputtaa vauhtiakin. Ruutulipulle Päivärinta ja Hänni tulivat taas reilu yhdeksän sekuntia ennen Birchalleja. Johtoasema ei ollut kertaakaan uhattuna.

Maailmanmestareiden kilpailukausi ei pääty vielä tähän. Syyskuun puolivälissä on Hockenheimilla hakusessa Saksan mestaruus sarjan viimeisessä osakilpailussa. Kauden viimeisen MM-osakilpailun Le Mansissa kaksikko haluaa myös voittaa.