Päivärinta ja Hänni kakkoseksi MM-avauksessa

Päivärinta ja Hänni johtivat kilpailua aina toiseksi viimeiselle kierrokselle asti, jolloin englantilaisveljekset Ben ja Tom Birchall pääsivät pitkällä suoralla imusta ohi ja voittivat kisan. Eroa maalissa oli Päivärintaan ja Hänniin vain 0,4 sekuntia. Kolmansiksi ajaneet Sveitsin Markus Schlosser ja Thomas Hofer jäivät kärjestä kymmenen sekuntia.

Kisaan Birchallit lähtivät paalupaikalta, mutta kehnon startin vuoksi putosivat neljänsiksi. Päivärinta ja Hänni säntäsivät kärkeen eturivin toiselta paikalta.

– Pyörä toimi hyvin ja kaarteissa olimme vahvoilla. Pitkillä suorilla meitä kevyemmät Birchallit saivat myllynsä parempaan vauhtiin ja tällaisissa olosuhteissa ohituskin sitten onnistui, Pekka Päivärinta kertoi kilpailun jälkeen.

Ensimmäisen MM-startin jälkeen Birchalleilla on 25, Päivärinnalla ja Hännillä 20 ja Schlosserilla ja Hoferilla 18 MM-pistettä.