Päivärinta hakee Sachsenringiltä voittoa kevennetyllä kilpurilla

MotoGP-sarjan kilpailujen lisäluokkana ajettava sivuvaunujen kilpailu saa lähtöruudukkoonsa voitontahtoa uhkuvan suomalaispilotin.

– Näyttäisi olevan luvassa sadetta ja se on taas ihan uusi juttu tällä kaudella. Sachsenringin rata on tuttu, mutta viimeisestä voitosta on jo monta vuotta. Viimeksi oltiin kakkosia, joten nyt olisi hyvä paikka parantaa, uhkaili Päivärinta pähkäillen tulevan kisaviikonlopun kelejä.

Edellisessä, Kroatiassa ajettussa MM-osakilpailussa vaivannut moottorin lämpenemisongelma on ratkaistu, kuten myös viime viikonloppuna IDM-kilpailua varjostanut jarruprobleema. Myös LCR-Suzukin paino saatiin pudotettua kilpakumppanien tasolle uuden katteen myötä.

– Kiirettä on pitänyt, mutta pyörää on saatu rakennettua eteenpäin. Uudet hiilikuituiset katteet tehtiin huolella ja se kevensi peliä noin kahdeksan kiloa. Samalla kuskin paikka muotoiltiin uusiksi. Viime kisoja varjostanut jarruongelmakin ratkesi, kun oli aikaa syventyä siihen.

Team Suzuki Finlandin kaksikolla on ennen viikonlopun MM-starttia edessään vielä yksi tärkeä päätös.

– Rungossa tällä hetkellä kiinni olevalla moottorilla on ajettu jo muutama kilpailu ja sen lämpöongelmat saatiin ratkaistua viime viikonloppuna. Se pelaa hyvin, mutta pitää katsoa ekojen treenien jälkeen vaihdetaanko se uuteen vai ei, laskeskelee MM-sarjassa kakkosena oleva keravalainen.

Sivuvaunujen aika-ajo ajetaan tulevana lauantaina varsinaisten MotoGP-luokkien aika-ajojen jälkeen. Myös sunnuntainen kilpailu käydään soolopyörien kilpailujen perään.
 

Uusin numero