Päivärinta hakee Le Mansista podiumpaikkaa

18 kierroksinen kilpailu käydään lauantaina Suomen aikaa puolen päivän tienoilla. Starttiruudut jaetaan perjantaina kahden aika-ajo session perusteella. Torstaina sivuvaunut ottivat ensimmäistä kertaa tuntumaa ranskalaisrataan vapaiden harjoitusten myötä.

Ainoana suomalaisparina kilpailuun osallistuva kaksikko Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen tuntee radan puoliksi, sillä kaksikon menoa tasapainottavalle Kainulaisella rata on uusi tuttavuus. LCR-BMW-pyörää käskevä Pekka Päivärinta sen sijaan tuntee radan kuin omat taskunsa.

Nelinkertaisella maailmanmestarilla on Bugatti-radalta sekä hyviä, että huonoja muistoja. Kolme vuotta sitten sipoolaisen mestaruushaaveet kariutuivat kolariin, jossa silloinen purkkiorja Adolf Hänni loukkaantui.

Kaksi vuotta sitten sama kaksikko oli myös asialla ja tuolloin Bugatti-radalla kaikui Maamme-laulu Päivärinnan neljännen Maailmanmestaruuden kunniaksi.

Edellisen kerran Päivärinta kiersi Bugatti-rataa kilpailumielellä viime syksynä ja kiipesi tuolloinkin palkintopallille yhdessä silloisen matkustajansa Timo Karttialan kanssa. Podium-paikka siintelee MM-sarjassa toisena olevan suomalaiskaksikon mielessä nytkin.

– Ihan ok menee, sanaili Päivärinta torstaisen treenisession jälkeen.

– Sellaiset 1,5-2 sekuntia pitäisi ajasta viilata pois. Ei ehkä siihen pystytä, mutta uusilla renkailla ja pienellä jousitussäädöllä tuosta jotain lohkeaa, summasi harjoituksessa toiseksi nopeimman kierroksen kellottanut suomalaispilotti.

– Vielä ei ehkä pystytä Reevesiä haastamaan, mutta nyt tiedetään millä keinoin peliin saa lisää kulkuja. Sitä en valitettavasti pysty täällä tekemään, se on autotallihommia Suomessa, sanaili Päivärinta viitaten harjoituksen nopeimman pilotin Tim Reevesin vauhtiin.

Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen duo kellotti Bugatti radalla nopeimmillaan kierrosajan 1:45.6, kun Tim Reeves/Gregory Cluze kaasutteli 1,8 sekuntia nopeammin.

Uusin numero