Päivärinnan voitto kariutui varikon läpiajo-rangaistukseen Saksassa

Kauden toiseksi viimeinen MM-startti kulki suomalaiskomennossa aina viimeisille kierroksille asti, mutta keltaisen lipun huomioimatta jättäminen pakotti Team Suzuki Finlandin pilotin kurvaamaan varikon kautta.

Kilpailun kestäessä hankittu ero kuitenkin piti vahingon minimaalisena ja vain neljä paria ehti suomalaisen edelle.

– En minä mitään lippua huomannut, marmatti pettynyt Päivärinta kilpailun jälkeen.

– Kisa oli meidän heiniä, mutta säännöt on sääntöjä. Nyt on selvät sävelet jatkoon. Päätöskisa on pakko voittaa, jos mielin uusia mestaruuden, totesi suomalaispilotti.

Päivärinta otti kilpailun ohjat kymmenennellä kierroksella ja kasvatti johtomarginaalinsa lähes viiteen sekuntiin, ennen rangaistuksensa toimeenpanoa.

Saksan Oscherslebenissä ajetun kilpailun ykköseksi päräytti Ison-Britannialainen veljespari Ben ja Tom Birchall. Päivärinnalta johtopaikan perinyt duo voitti maanmiehensä Tim Reevesin ohjastaman kaksikon neljällä sekunnilla.

Kärkipari oli omaa luokkaansa, sillä pronssipallille kivunnut saksalaispilotti Jörg Steinhausen hävisi voittajalle jo 15 sekuntia. Myös brittipari Shaun Haggarty/Calum Lawson ehti ruutulipulle kolme sekuntia ennen Päivärintaa.

Päivärinnan epäonni ja Birchallin voitto muutti sarjatilanteen kihelmöiväksi, sillä kärkinelikko on kymmenen pisteen sisällä ennen LeMansissa syyskuun alussa ajettavaa sarjan päätöskilpailua.

Päivän kakkonen Tim Reeves kipusi sarjajohtoon ja on viisi pistettä kakkospaikalle pudonneen Päivärinnan edellä. Birchall on pisteen päässä keravalaisesta ja Steinhausen viiden.