Päivärinnan purkkiorja Hänni aikoo jatkaa MM-uraa solisluu romuna – Kainulainen tuuraa tarvittaessa

– Siitä lähdetään, että Hänni ajaa kanssani ensi kaudellakin, mutta jos ”Aatun” vamma estää kilpailemisen, niin Kirsi Kainulainen tuuraa häntä, vahvistaa Päivärinta.

– Voitimme Kirsin kanssa jo viime kaudella IDM-sarjan kisan Zolderissa. Kirsi ei ole vielä aivan valmis MM-sarjaan, mutta silmää hiotaan talven aikana jääradalla. Asfaltilla kuljettaja pystyy ajamaan hetken yksinkin pyörää, mutta jäällä pienikin väärä ajoitus kostautuu heti, Päivärinta viittaa pyörän tasapainottajan puoleen.

Päivärinta uskoo, että pitkällä, jo yli 30 vuotta kestäneellä urallaan kovista kolhuista kärsinyt Hänni tulee kuitenkin mukaan ja matkaan jälleen, vaikka olkapään lisäksi myös miehen jalkaa on parsittu kokoon pariinkiin kertaan.

– Hänni ajoi jo viime kauden katkenneella solisluulla, joka ei ole vieläkään kunnossa. Hän näytti minulle joulukuussa Monacossa järjestetyssä FIM:n mitaligaalassa, miten solisluu yhä liikkuu. Surin ongelma kilpailtaessa on siinä, että solisluu painaa tietyssä asennossa hänen henkitorveensa, jolloin henki ei tahdo kulkea, toteaa Päivärinta.

Hännin taistelu jatkui
sairaalabakteeria vastaan

Päivärinnan neljäs ja Hännin kolmas maailmanmestaruus näki päivänvalonsa 21. syyskuuta Le Mansin legendaarisella Bugatti-radalla Ranskassa. Tämän jälkeen Hännillä oli edessään vieläkin suurempi taistelu solisluuta korjailtaessa.

– Hänniin iski sairaalabakteeri, jonka vuoksi häneltä jouduttiin avaamaan käytännössä puoli kylkeä. Sairaalareissu venyi 5-6 viikon mittaiseksi ja tulehdusvaaran vuoksi solisluuta ei voida enää tämän jälkeen leikata, kertoo Päivärinta.

Kahdeksan osakilpailuviikonvaihdetta kattava MM-sarja käynnistyy 13. huhtikuuta Motorland Aragon radalla Espanjassa. Päivärinnalle on tulossa päivitetty pyörä, mutta vanha ja uskollinen LCR Suzuki pysyy sekin yhä matkassa mukana.

– Saattaa olla, että emme ehdi saada uutta pyörää käyttöömme vielä Aragonissa. Siinä tapauksessa pyrimme poimimaan kauden avauskisasta varmat pisteet talteen vanhalla pyörällä. Mestaruudesta lähdetään tietysti taistelemaan, mutta kyllä nyt matkassa pitää olla tosi hyvää tuuriakin, jotta pystymme uusimaan MM-kullan, tuumii Päivärinta.

Parivaljakko Päivärinta-Hänni vuoli viime vuonna kultaa 11 pisteen erolla brittiduoon Ben Birchall-Tom Birchall. Kaksikko Petri Makkula-Timo Karttiala päätyi yhteispisteissä seitsemänneksi.

Päivirinta saavutti ensimmäisen maailmanmestaruutensa vuonna 2008 Karttiala rinnallaan. Hännin kanssa Päivärinta on viettänyt kultakekkereitä viime vuoden lisäksi kausilla 2010 ja 2011.

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan kauden 2014 alustava MM-kalenteri:
13.4. Motorland Aragon, Espanja
26.4. Paikka avoin
15.6. Rijeka, Kroatia
26.6. Assen, Hollanti
13.7. Sachsenring, Saksa
03.8. Assen, Hollanti
24.8. Oschersleben, Saksa
20.9. Le Mans, Ranska

Uusin numero