Päivärinnalle tuuraava purkkiorja Aragonin MM-avaukseen

Päivänrinnan kokenut sveitsiläinen purkkiorja Adolf Hänni joutuu jäämään toipilaana sivuun ainakin MM-avauksesta.

Hänni loukkaantui pahasti viime kauden päätösosakilpailussa ja nyt nähtävästi olkapäätä on jouduttu operoimaan uudelleen.

– Olen mukana MM-avauksessa ja Hännikin on siellä, mutta ei kilpailemassa, vahvistaa Päivärinta.

Päivärinta lupaa tuoda lähipäivinä julki Hännin tuuraajan nimen.

– Kaikki on varamiehen osalta kunnossa ja minulla lisenssit taskussa, mutta kerrotaan asiasta sitten tarkemmin, kun olen tavannut Hännin. Hänni pyörittää tätä tiimiä ja minä olen kuljettaja, linjaa Päivärinta.

Päivärinta vahvistaa jo tässä vaiheessa sen, että kyseinen varamies on suomalainen. Tämä merkitsee sitä, että Superbike-luokan kauden toisen MM-osakilpailun yhteydessä ajettavassa sivuvaunuluokan avauksessa radalla nähdään kaksi suomalaisparia.

Toisen niistä muodostavat Petri Makkula ja paluun hänen rinnallaan huipulle tekevä, Päivärinnan purkkiorjana vuonna 2008 kultaa huuhtonut Timo Karttiala.

Hallitseva mestaripari
jää sivuun MM-sarjasta

Päivärinta jäi viime kaudella harmikseen mitalien ulkopuolelle. Mitalikolmikossa nähdään alkavalla kaudella takuuvarmasti muutoksia, sillä brittipari Tom Reeves-Ashley Hawes on ilmoittanut, että he eivät lähde puolustamaan mestaruutta.

Kansainvälisen moottoriliiton FIM:n julkaisemalta sivuvaunuluokan tuoreelta MM-starttilistalta löytyy 20 parin nimet. Kyseisellä listalla Päivirännan pariksi on kirjattu Hänni.

MM-sarjassa on mukana on myös kauniimpaa sukupuolta edustava sveitsiläisduo Sophia Kirchofer-Anna Burkard. Kaksikko ajoi jo viime kaudella villin kortin voimin Saksan osakilpailun Oscherslebenissa. Nyt edessä siintää täysipainoinen MM-sarja.

Kausi kattaa kahdeksan kisaviikonloppua. Aragonin jälkeen pisteistä kamppaillaan seuraavan kerran 16. kesäkuuta Rijekan radalla Kroatiassa.

MotoGP-sarja jyrähtää käyntiin tänään vapailla harjoituksilla Qatarin Losailissa. MotoGP saa sivuvaunuluokan seurakseen kahdesti alkavalla kaudella, eli kesäkuussa Hollannin Assenissa ja heinäkuussa Sachcsenringin radalla Saksassa.

Sivuvaunuluokan MM-sarjan kuljettajalista:
http://www.fim-live.com/fileadmin/user_upload/medias/Sidecar/2013/Aragon/FIM_Sidecar_World_Championship_-_Provisional_entry_list__Aragon__SPA___03_April.pdf
 

Uusin numero