Päivärinnalla paljon pelissä Saksassa

Kauden toiseksi viimeinen kisaviikonloppu kaasutellaan Oscherslebenin radalla Saksassa. Kolmipyöräisten hallitseva maailmanmestari Pekka Päivärinta kyydissään sveitsiläinen Adolf Hänni starttaa kaksi erillistä starttia käsittävään kilpailuun luottavaisena.

– Rata on meille ennestään tuttu, mutta ei siitä etua ole. Tuuria tarvitaan kuten aina, ounastelee Team Suzuki Finlandin pilotti.

Sarjassa kärkipaikkaa yhdessä englantilaispari Tim Reeves/Ashley Hawes kanssa isännöivä keravalaispilotti uskoo viikonlopun kahden kilpailun ratkaisevan paljon kauden lopputuloksesta, sillä päätöskilpailussa, Ranskan LeMansissa ajetaan vain yksi startti.

Päivärinnan LCR-Suzuki saa viikonlopun kisaan uusimmat päivitykset ja varsinkin ongelmia tuottaneeseen sadekeliin on tiimissä haettu uusia lääkkeitä.

– Meillä on aivan uudenlaiset sadekelin renkaat, olen ne itse kuvioinut. Sellaisia ei muilla ole, kertoo Päivärinta ja kuvailee tiimin moottoripajan aikaansaannoksia.

– Meillä on vielä käytettävissä yksi kunnollinen moottori. Se päivitetään muun muassa asentamalla siihen uudet männänrenkaat. Sama moottori vei meidät voittoon avauskisassa.

Kauden toiseksi viimeisen MM-osakilpailun lähtöpaikat ratkaistaan perjantaina kahden aika-ajo session perusteella. Lauantaina kisataan ns. Sprintrace, eli 15 kierroksinen lyhyt kilpailu.

Sunnuntain pitkää kilpailua tituleerataan nimellä Goldrace ja sen kesto on 21 kierrosta 3,696 kilometriä pitkällä Oscherslebenin radalla.

Uusin numero