Päivärinnalla paljon pelissä Saksassa

Kauden toiseksi viimeinen kisaviikonloppu kaasutellaan Oscherslebenin radalla Saksassa. Kolmipyöräisten hallitseva maailmanmestari Pekka Päivärinta kyydissään sveitsiläinen Adolf Hänni starttaa kaksi erillistä starttia käsittävään kilpailuun luottavaisena.

– Rata on meille ennestään tuttu, mutta ei siitä etua ole. Tuuria tarvitaan kuten aina, ounastelee Team Suzuki Finlandin pilotti.

Sarjassa kärkipaikkaa yhdessä englantilaispari Tim Reeves/Ashley Hawes kanssa isännöivä keravalaispilotti uskoo viikonlopun kahden kilpailun ratkaisevan paljon kauden lopputuloksesta, sillä päätöskilpailussa, Ranskan LeMansissa ajetaan vain yksi startti.

Päivärinnan LCR-Suzuki saa viikonlopun kisaan uusimmat päivitykset ja varsinkin ongelmia tuottaneeseen sadekeliin on tiimissä haettu uusia lääkkeitä.

– Meillä on aivan uudenlaiset sadekelin renkaat, olen ne itse kuvioinut. Sellaisia ei muilla ole, kertoo Päivärinta ja kuvailee tiimin moottoripajan aikaansaannoksia.

– Meillä on vielä käytettävissä yksi kunnollinen moottori. Se päivitetään muun muassa asentamalla siihen uudet männänrenkaat. Sama moottori vei meidät voittoon avauskisassa.

Kauden toiseksi viimeisen MM-osakilpailun lähtöpaikat ratkaistaan perjantaina kahden aika-ajo session perusteella. Lauantaina kisataan ns. Sprintrace, eli 15 kierroksinen lyhyt kilpailu.

Sunnuntain pitkää kilpailua tituleerataan nimellä Goldrace ja sen kesto on 21 kierrosta 3,696 kilometriä pitkällä Oscherslebenin radalla.