Päivärinnalla mallikas MM-avaus – Kainulainen puristi kyydissä hanskat rikki

Tämä varmistui, kun suomalaispari kaasutteli kakkoseksi sivuvaunujen MM-sarjan avauskilpailussa Donington Parkin radalla Isossa Britanniassa.

Kolmannesta lähtörivistä kilpailuun startannut suomalaispari kipusi kakkospallille paalulta startanneiden Birchallin veljesten ja kakkosruudun Jim Reevesin epäonnen myötä.

Kilpailu kulminoitui kärkiparien Jim Reeves/Gregory Cluze ja Ben/Tom Birchall kolariin, jonka seurauksena brittiveljesten ajopeli sai sen verran kipeää, että kisa jäi heiltä kesken.

Kolarin aiheuttanut Reeves diskattiin myöhemmin. Päivärinta kävi koko 22 kierroksisen kilpailun ajan tiukkaa kamppailua matalimmista palkintopalleista brittipari Holland/Watson kanssa.

– Nelostila oli meidän ajamalla, mutta kun oli tuuria mukana niin päästiin palkinnoille, tuumaili Päivärinta kilpailun jälkeen myöntäen tosiseikat.

– Kärkikaksikko menee tänä päivänä niin lujaa, etten minäkään koskaan ole noin kovaa mennyt. Meidän on puristettava ajopelistä enemmän vauhtia ja sitä on saatava kevyemmäksi. Rahaa ja aikaa siihen palaa ja lisäksi kuskin ja repsikan on myös petrattava. Muuten ei mestaruutta ajamalla oteta.

Aivan kaikkea ei sipoolainen kuitenkaan radalle jättänyt, sillä uusi purkkiorja vaati totuttelua.

– En lähtenyt vetämään riskillä kuten ennenvanhaan. Kirsi kyllä antoi kaikkensa ja kulutti hanskat puhki kisan aikana. Muutamia virheitä tytölle sattui, jotka meni puhtaasti jännityksen piikkiin. Varman päälle mentiin.

Kauden ensimmäisen MM-osan voitti hallitseva mestaripari Tim Reeves/Gregory Cluze, mutta heidän suorituksensa hylättiin, joten Brittipari Ricky Stevens/Ryan Charlwood julistettiin voittajaksi ja maanmieskaksikko Ben Holland/Lee Watson täydensi Päivärinta/Kainulaisen kanssa podiumin.

Kahdeksan osakilpailuviikonloppua käsittävä MM-sarja jatkuu viikon kuluttua Ranskan LeMansissa.
 

Uusin numero