Päivärinnalla ja Hännillä uusi kalusto kaudelle 2010

Päivärinta on myynyt vanhan ajokkinsa, joka jää Suomeen. Joulukuussa Espanjan Albaceten testiviikonloppuna uusi pyörä osoittautui vanhan veroiseksi. Päivärinta ja Hänni ajoivat uudella kalustolla yhtä hyviä kierrosaikoja kuin viime vuonna vanhalla pyörällä.

– Kevään testeissä uusia juttuja kokeillaan vielä lisää. Joka tapauksessa alkava kausi ajetaan yhdellä pyörällä. Pyörään saadaan uudenlaiset katteet, joiden ansiosta moottorin jäähdytys toimii vanhanmallisia paremmin, Pekka Päivärinta kertoi.

Pekka on käynyt helmikuussa jo kaksi kertaa Euroopassa. Ensimmäisellä matkalla hän haki vanhan kalustonsa Suomeen. Toisella viikon mittaisella käynnillä hän oli Louis Christenin tehtaalla rakentamassa uutta pyörää kilpailukuntoon.

– Uusien sääntöjen mukaan alkavalla kaudella ajetaan vakiomoottoreilla, joten uusien säätöjen hakeminen on vielä edessä. Reeves ajaa Hondalla, Birchallin veljekset Yamahalla ja me luotamme edelleen 2008 vuosimallin Suzukiin, joka on sivuvaunussa osoittautunut uudempia malleja paremmaksi, Pekka sanoi.

Työtä kilpailukalustossa toki vielä riittää. On uusittava sähköjärjestelmä ja pakoputki ja käytävä Dyno-penkissä säätämässä polttoaineseos.

Maaliskuussa on edessä ajoleiri ja testit Ranskan Val de Viemmessa. Kilpailukausi alkaa huhtikuun puolivälissä Ranskan Le Mansissa. Sitä ennen Pekka Päivärinta viettää iltansa tallilla uuden kilpakaluston hienosäätöä tehden ja hiihtää lähes päivittäin fyysisen kilpailukunnon varmistamiseksi. Siihen Etelä-Suomen luminen talvi antaa oivat mahdollisuudet.

Team Suzuki Finland on talvikauden aikana teroittanut kyntensä ja on valmis sataprosenttiseen työpanokseen kaudella 2010. Tavoitekaan ei ole epäselvä – maailmanmestaruus 2010!

Uusin numero