Päivä paistoi risukasaan: Rossi säteili tyytyväisyyttä

Rossi ajoi perjantain treenissä viidenneksi, mitä voidaan pitää häneltä kelpo suorituksena. ”Tohtori” on löytänyt itsensä tässä vaiheessa useamman GP:n tuloslistoilta paljon alempaa ja suuremmalla erolla kärkeen.

Nyt tuota eroa kertyi Yamaha-tallikaveriin ja toiseen mestarikandidaattiin Jorge Lorenzoon 0,364 sekuntia. Lorenzo on huippuiskussa ja sillä siisti.

Nousu letkan hänniltä
syö miestä ja rengasta

– Olen iloinen ja varsin tyytyväinen tähän perjantaihin, joka kulki hyvin heti aamusta alkaen. Teimme hyvää työtä ja pystyin parantamaan kierrosaikaani jokaisen varikkokäynnin jälkeen. Erityisen tärkeää on se, että kykenin siihen myös käytetyillä renkailla. Se lupaa hyvää sunnuntain pitkää, 30 kierroksen kisaa silmällä pitäen.

Rossin rengasvalinnan on osuttava sunnuntaina nappiin. Nousu kaukaa takaa mukaan mestaruustaistelun syö paisti miestä, myös rengasta.

– Pyörä, ajaminen ja vauhti tuntui ihan hyvältä kovemmalla rengasseoksella, vinkkasi Rossi.

Rossin huomisella aika-ajosijoituksella ei ole siis kisan kannalta mitään merkitystä. Lähtöruutu on ja pysyy porukan viimeisenä – piste.

Rossin asennoitumista aika-ajoon se ei kuitenkaan muuta.

– Siitä keskustellaan vielä tiimin kanssa, mutta ainakin nyt minulla on se ajatus, että ajan aika-ajon kuten normaalistikin. Aika-ajo2:ssa on vaikeaa ajaa useampia kierroksia pienimuotoisen kisasimulaation tapaan, sillä radalla on siksi paljon ruuhkaa.

Lorenzo kehuu pyörää
maasta taivaaseen

Rossin on sijoituttava mestaruuden saavuttaakseen kisassa vähintään toiseksi, jos Lorenzo lataa voittoon.

Toki muitakin matemaattisia ja sijoituksellisia vaihtoehtoja on olemassa. Lorenzon vauhti on kuitenkin sitä luokkaa, että ilman virheitä tai ongelmia Mallorcan miestä ei kärkinipusta pudoteta.

– Kaikki riippuu kisavauhdistani. Ohitusmahdollisuudet kapealla radalla ovat vähissä. Mutta jos olen ok ja pyörän säädöt kohdallaan, niin ohittamisista tulee vähemmän vaikeaa, Rossi muotoilee.

Jos oli Rossin rytmi Ricardo Tormolla jo perjantaina kohdallaan, niin vähintäänkin vastaavaa voi todeta Lorenzosta.

– Päivä alkoi positiivisesti ja pystyimme parantamaan pyörää paljonkin iltapäivällä. Se toimii tosi hyvin ja tunnen itseni vahvaksi, sekä keskittyneeksi. Ajan hyvin, mutta korostan, pyörä toimii miltei täydellisesti käytetyilläkin renkailla. Olen tyytyväinen, erittäin tyytyväinen, Lorenzo lähetti terveisensä Rossille.

Uusin numero