Päitsin ympäristöpäällikkö Erkki Laimio: ”Ympäristöasioissa ei voi sössiä”

Tänä vuonna Suomen Moottoriliiton palkintogaalassa ympäristöpalkinnon vei Päijänteen Ympäriajon yhteydessä toteutettu KiSS Päitsi -ympäristöohjelma. Kilpailun ympäristöpäällikkö Erkki Laimio korostaa, että ympäristötekijät ovat erittäin tärkeässä asemassa suunniteltaessa erityisesti endurokilpailuja.

– Päitsissä ympäristö on se juttu ja sen kanssa ei voida sössiä. Toisten mailla Päitsiä on tehty pisimpään kuin mitään muuta moottoripyöräkisaa ja se kertoo siitä, että olemme aina pitäneet maanomistajat tyytyväisenä. Se, että vielä palkitaan siitä, on hyvä huomionosoitus ja mainostaa ympäristötyötä myös muille seuroille ja kisoille, Laimio iloitsee.

Suomalaisille moottoriurheilukerhoille ympäristön huomioiminen on ollut osa toimintaa jo pitkään, mutta lisäksi Suomen Moottoriliitto ja AKK Motorsport ovat halunneet kannustaa vuonna 2015 perustetulla ympäristöpalkinnolla kerhoja, kuljettajia sekä muita alan toimijoita huomioimaan ympäristö moottoriurheilussa entistäkin enemmän.

– Ympäristötyö ei saa olla erillinen juttu, vaan se kuuluu kaikkien kilpailuiden rakentajien työpöydälle. Se, jos mikä tehdään yhdessä, Lamio korostaa.

KiSS Päitsistä saadun 1 000 euron palkintorahan Helsingin Moottorikerho käytti ympäristöystävällisesti kilpailutoiminnan kehittämiseen.

– Käytimme palkintorahat opasteisiin ja merkintämateriaaleihin. Näitä voidaan käyttää useammin kuin kerran, eli myös siinä otettiin huomioon kestäväkehitys, Laimio toteaa.

Tämän vuoden palkinto myönnetään yksittäiselle projektille tai teolle, joka on toteutettu 1.1.-1.11.2018 välisenä aikana. Voittajat saavat 1 000 euron rahapalkinnon sekä ”Vuoden 2018 Moottoriurheilun ympäristöpalkinto” -diplomin.

Moottoriurheilun ympäristöpalkintoa voi hakea yksityinen henkilö tai organisaatio kuten jäsenkerho, seura, maahantuoja, tiimi, kilpailunjärjestäjä, radan omistaja, joka on toiminnallaan edesauttanut ympäristön huomioimista tai suojelemista moottoriurheilussa.

 

Uusin numero