Päitsin reitti on julkaistu

Lähtöjärjestys: A, U20, B, V40, V50, C, Kunto, Partio.

A-, U20- ja B-luokat ajavat omalla aikataululla. Veteraani- ja C-luokilla on sama reitti ja aikataulu. Kunto- ja partioluokille on helpotettu reitti ja aikataulu.

Kilpailussa on käytössä ns. rallisääntö, jossa MK-ajat ovat myös AT-aikoja. Järjestäjä myöntää tarvittaessa kelin mukaan lisää aikaa siirtymille ja AT-asemalta voi myöhästyä viisi minuuttia ilman aikarangaistusta. Ylimenevästä ajasta kilpailija saa minuutin aikarangaistuksen kultakin täydeltä minuutilta. Kaikkien luokkien päiväkohtainen myöhästymisraja on 60 minuuttia.

Yleisessä liikenteessä käytettävästä kypärävalosta, ylinopeudesta tai vaarallisesta ohituksesta järjestäjä antaa aikarangaistuksia SML:n endurosääntöjä ankarammin. Lisätietoja kilpailun lisämääräyksestä.

Kilpailun pisimmät huolto-osuudet ovat 60 kilometriä. Tiivistyshuoltotauot ovat tuttuun tapaan lauantaina Jämsässä ja Joutsassa Josemorassa. Sunnuntaina Juustoportilla pidempi huoltotauko Mäntsälässä. Yötauko on Vierumäki Areenalla, jossa pyörät jätetään suljettuun varikkoon yöhuoltotauon jälkeen. Kärki saapuu Vierumäelle lauantai-iltana noin klo 22.

Pyörät katsastetaan Vierumäki Areenalla perjantai-iltana. Perjantai-iltana pyörät jää suljettuun varikkoon.

Tarkemmat reittikuvaukset yleisöä varten, ratamestarin ihanneaikataulu ja karttapohja julkaistaan Päijänneajon käsiohjelmassa. Mahdollisten väärinkäytösten ja ilkivallan ehkäisemiseksi maastokokeiden tarkkoja osoitetietoja ei vielä julkaista. Kilpailun ilmoittautumisaika päättyy 15.3., jonka jälkeen saadaan käsiohjelma lähtöluetteloineen painoon.   

Vuoden 2014 Päijänteen
ympäriajon reitti

* Lähtö:  Vierumäki Areena, Suomen Urheiluopisto. Ensimmäinen kuljettaja lähtee matkaan klo 7.01

MK 1 Vesivehmaa
Vesivehmaan crossiradalla ja sen tuntumassa polkua Crossiradan osuudella tiedossa vauhdikasta menoa. Yleisö pääsee hyvin seuraamaan tätäkin maastokoetta, sillä reitti kulkee tien vieressä ja crossiradalla.

MK 2 Reivilä
Viime vuodelta tuttu maastokoe. Metsäpolkua, traktoriuraa ja aurattua metsäautotietä.

MK 3  Evo
Tuttu Evon pätkä, joka koostuu jouheasti etenevästä polusta ja metsäautotiestä ja pelto-osuuksista. Yleisön on helppo päästä reitin lähelle autolla.

MK 4  Auttoinen
Lähtö ja maali tuttuun tapaan Auttoisten soramonttualueella. Maastokoe on perinteistä metsässä kulkevaa polkua. Hyvät katselupaikat lähtö/maalialueen läheisyydessä.

MK 5 Kuhmoinen
Metsäpolkua ja crossirataa. Partio- ja kuntoluokat eivät aja. Yleisön kannattaa suunnata crossiradan alkuosuudelle.

MK 6 Hassi
Nopeahko metsäajouraa ja polkua sisältävä perinteinen Hassin pätkä. Vet- ja C-luokka ajavat lyhennettynä (n. 9 min lyhyempi), lyhennys maastokokeen alusta. Partio- ja kuntoluokat eivät aja. Parhaat katselupaikat lähdössä/maalissa, reitin alku kulkee tien varressa.

* Tiivistyshuoltotauko Jämsä

MK 7 Satapiikki
Yksi Päitsin pisimmistä maastokokeista, pituutta noin 18 kilometriä. Harrasteluokat ajavat kokeen lyhennettynä. Suunnistustaitoinen katselija löytää pistoteitä pitkin reitin varrelle.

MK 8 POP Pankki pätkä
Viime vuonna käyttöön otetulle maastokokeelle Petäjäveden suuntaan ajetaan mennen tullen maastosiirtymää, joten reilun 14 kilometrin pituinen maastokoe rankan Haapajoen jälkeen tulee olemaan lauantai-iltapäivän kuntomittari. Yleisölle parikin hyvää katselupaikkaa, opastus.

MK 9 Vesanka
Uusi pätkä Päitsillä. A+U20+B luokka ajavat vaihtelevan metsäpolkupätkän, jossa muutamia kalliokinkamia.

MK10 Oravasaari
Jyväskylässä suunnataan suoraan Oravasaaren metsäisille enduropoluille. Ei yleisöystävällinen pätkä.

MK11 Josemora
Tuttu Josemoran moottorata-alueen mäkinen enduropolku. Partio- ja kuntoluokat eivät aja. Yleisö pääsee seuramaan rata-alueella sekä kilvanajoa että huoltotoimia.

* Tiivistyshuoltotauko Josemora
Kuljettajat saavat vaihtaa pyöriin lisävalot. Kypärävaloja ei saa käyttää yleisessä liikenteessä.

MK12 Vaihela
Monipuolista reittiä osin kallioisellakin reitillä, tiepohjalla ja metsäpolulla. Katsojille opastus reitin varrelle ja maaliin soramonttualueelle.

MK 13 Leppäkoski
Nopeaa ja vaihtelevaa reittiä metsässä ja pellolla. Partio- ja kuntoluokka eivät aja maastokoetta. Yleisö pääsee autolla tienvarteen.

MK14 Sysmä (Vanjärvi)
Sysmän pohjoispuolella maastokoe kulkee metsä- ja peltopätkiä pitkin.

MK 15 Ravioskorpi
Perinteistä enduropolkua. Partio- ja kuntoluokka eivät aja.

MK16 Heinola motocrossrata
Lauantain viimeinen maastokoe ennen siirtymää yötauolle Vierumäelle. Hyvä pimeänajon yleisömaastokoe, sillä reitti kiertelee crossiradan alueella.

* Yöhuolto Vierumäki Areena

Lähtö sunnuntaiaamuna Vierumäki Areenalta. Ensimmäinen kilpailija lähtee kello 9.01.

MK 17 Ruuhijärvi
Metsä- ja peltospooria. Kaikki luokat ajavat Ruuhijärven maastokokeen. Yleisölle katselupaikkoja reitin alkupäässä.

MK18 Nuuttila
Nuuttilan pätkä on pitkä, mutta vaikeimpiin mäkiin on kiertoreitit. Perinteiset katselupaikat 4-tien varrella.

MK19 Huhdanoja
Yksi Päitsin pisimmistä maastokokeista, A-, U20- ja B-luokat ajavat 18 km pitkänä, muut luokat lyhennettynä. Vaihtelevaa maastoa. Alku uutta, joten Huhdanojantien varressa kulkevaa reittiä on hyvä seurata. Katsojille useita paikkoja.

MK 20 Motopalvelu (Sammalisto)
A-, U20- ja B-luokille lyhyt, noin 8 minuutin pituinen, melko nopea ja alussa pari mäkiosuutta sisältävä uusi maastokoe. Vet- C- Partio- ja kuntoluokat eivät aja. Lähdöstä kävelyä mäkiosuuksiin on reilu kilometri.

* Huoltotauko Juustoportti    

MK 21 Jussinkorpi
Perinteinen Jussinkorpi ajetaan pitempänä versiona. Vaihtelevaa maastoa. Partio- ja kuntoluokat eivät aja. Suosituille katselupaikoille kulku maastokokeen lähtöpäästä.

MK22 Kaipiainen
Perinteistä metsässä kulkevaa enduropolkua. Katselupaikat ovat lähtö- ja maalipäässä.

MK23 Palvelukoti Rauha (Juhola)
Ja edelleen perinteistä metsässä kulkevaa enduropolkua. Palvelukoti Rauhan reitillä on yksi mäki, jossa harrasteluokan kuljettajilla saattaa olla väsyneenä hieman punnerrettavaa.

MK 24 SE-TEAM (Kaskela)
Päitsin viimeinen maastokoe on uusi, kolmen kilometrin pituinen metsässä kulkeva enduropolku.  Keravan Kaskelasta kuljettajat ajavat viimeisen, 29 kilometrin pituisen siirtymän maaliin Vantaalle.

* Maali Vantaa Teboil Avia, Nuolitie 11. Ensimmäiset kuljettajat saapuvat maaliin noin kello 15.40

Harjoittelu reitillä?

Päijänteen ympäriajon toteuttaminen ei olisi mahdollista, mikäli järjestelyissä ei olisi mukana kymmeniä moottorikerhoja ja -seuroja ympäri Suomea.

Paikallisten kerhojen vastuulla on muun muassa maastokokeiden järjestäminen ja sitä edeltävä, usein hyvinkin työläs ajolupaprosessi maanomistajien kanssa.

Lisämääräyksen mukaan poikkeuksellisten sääolosuhteiden vuoksi on reitillä mahdollisuus ajaa vastuullisen ratamestarin luvalla 18.3. asti.

Jotkut Päitsin pätkistä/osa niistä on paikallisten kerhojen enemmän tai vähemmän jäsenten jatkuvassa käytössä olevia enduroreittejä. Mikäli olet menossa ajamaan vieraan kerhon reitille, ota selvää millaisin ehdoin se on mahdollista: onko se ylipäänsä luvallista, maksullista, voiko alueella ajaa punakilpisellä pyörällä, sallitut päivät ja kellonajat jne.

Luvattomasta harjoittelusta ja/tai reitin käyttämisestä seuraa pahimmillaan kyseisen pätkän sulkeminen kilpailusta ja ongelmia paikalliselle moottorikerholle. Väärinkäytöksistä tulisi siten tulonmenetyksiä kerhoille ja pahimmillaan maanomistajien kanssa sovittujen ajopaikkojen menetys. Osa Päitsin reiteistä on käytössä vain ja ainoastaan kilpailun aikana ja näitä sopimuksia maanomistajien kanssa on jokaisen syytä kunnioittaa.

Päitsi on erittäin vaativa kilpailu sekä järjestäjille että kuljettajille. Molemmat tahot ovat tehneet jo tähän mennessä paljon sinnikästä työtä, jotta suuri suomalainen seikkailu voidaan toteuttaa tänäkin vuonna. Kilpailun organisaatio toivottaa kaikille hyviä viimeistelytreenejä ja toivottaa kilpailijat ja yleisön lämpimästi tervetulleeksi mukaan Päijänteelle.


Lisätietoja:
http://paijanne-enduro.fi/
www.facebook.com/paijanneajo
http://fin-enduro.com/

Uusin numero