Päitsi ajetaan ilman yleisöä

(kuva: Milla Vahtila)

Legendaarinen endurokilpailu Päijänteen ympäriajo ajetaan taas maaliskuussa. Aluehallintoviraston määräysten mukaan kilpailu ajetaan ilman yleisöä.

– Kilpailu järjestetään viranomaissuosituksia tiukasti noudattaen ja terveysasiat edellä ja tämän vuoksi emme voi päästää yleisöä kilpailun maastokokeille,  toteaa kilpailunjohtajana toimiva ja järjestävää seuraa Helsingin Moottorikerhoa edustava Martti Ketelä.

Vuonna 1927 ensimmäistä kertaa ajettu Päitsi ajetaan nyt 85. kerran.Kilpailu on jätetty ajamatta ainoastaan sotavuosina sekä 2020 koronan takia. Energiakriisin vuoksi vuonna 1974 moottoriurheilutapahtumat kiellettiin, mutta tällöin Päitsi sai erityisasemansa vuoksi poikkeusluvan. 

Kaksipäiväinen kilpailu ajetaan viikonloppuna 20.-21.3.2021. Kisa starttaa lauantaiaamuna Vierumäeltä ja yötauko vietetään niin ikään Vierumäellä. Maali sijaitsee Vantaan Vahtikeskuksessa.

Tulevassa Päitsissä ajetaan seuraavissa luokissa: SM-luokat A1, A2, A3, B1, B2 ja B3, kansalliset luokat C1, C2, C3, V40, V50, V60 sekä luokat Kunto, D, Classic (1989 ja vanhemmat) ja pariajo.

A- ja B -luokille Päitsi on SM-osakilpailu. Kilpailun  reitti kulkee lauantaina seuraavasti: Heinola-Asikkala-Evo-Padasjoki-Kuhmoinen-Jämsä-Luhanka-Joutsa-Hartola-Sysmä-Heinola.

Sunnuntain reitti: Heinola-Nastola-Lahti-Hollola-Orimattila-Mäntsälä-Järvenpää-Tuusula-Kerava-Vantaa. Koko reitin pituus on noin 700 km. Koska kilpailu ajetaan ilman yleisöä, tarkkaa kilpailureittiä ja aikataulua ei julkisteta.

Kuntoluokka, pariajo, D ja Classic ajavat yksipäiväisen Päitsi Trophy -kilpailun reitin.

Vuonna 2019 lanseerattu kansainvälinen Päitsi Trophy -reitti tarjoaa uusillekin harrastajille nyt matalan kynnyksen mahdollisuuden maistaa, millainen kokemus Päitsi on. Kuljettajilta saadun palautteen mukaan monet, erityisesti ensikertalaiset, kokevat Päitsin kilpailuna liian haastavaksi ja siksi empivät kilpailuun osallistumista. Tämän vuoksi kilpailun järjestäjä halusi helpottaa osallistumista, ja vuoden 2021 kilpailussa Päitsi Trophy muuttuu yksipäiväiseksi. Sen reitti on Vierumäki – Jämsä välillä sama kuin muilla kilpailijoilla, ja Trophy-reitin kuljettajilla kilpailu siis päättyy Jämsään.

Päitsi Trophyn ajopäivä on siis lyhyempi, mutta olosuhteet ja fiilis sitä aitoa Päitsiä. Trophy-reitin kuljettajat saapuvat Jämsään lauantaina valoisaan aikaan, eivätkä siten tarvitse pyöriinsä lisävaloja.

Ilmoittautuminen 2020 Päitsille

Ilmoittautuminen on avattu niin Päitsille kuin Päitsi Trophylle, ja ilmoittautumisaika päättyy lauantaina 6.3.2021. Ilmoittautumislinkki ja lisämääräys löytyvät: https://www.paijanne-enduro.fi/kilpailijat/ilmoittautuminen-2021

Uusin numero