Paippisten ”Shellin” yhteyteen avataan Moottorikahvila

Sipoon Paippisten kylälle avataan toukokuussa 16.5. uusi ajoneuvoharrastajille suunnattu kahvila. Paikkana on kolmen kylätien risteyksessä sijaitseva Etelä-Paippisten vanha kauppa jonka yhteydessä on kuuluisa Paippisten Shell, pienen pieni bensiinin jakelupiste 30-luvulta. Nykytyyliin bensiiniä ei tällä huoltamolla ikävä kyllä enää myydä, mutta pian tarjolla on kuitenkin hyvää seuraa ja makoisia kahvilatuotteita!

Kahvilan taustalla on Classic Motorshown isäntäpariskunta Risto Laine ja Terhi Heloaho. He hankkivat vanhan kyläkauppakiinteistön Shelleineen omistukseensa viime keväänä ja remontoivat parhaillaan kauppatiloihin ajoneuvoharrastajille suunnattua kahvilaa. Kahvilan nimeksi tulee asiaan kuuluvasti Moottorikahvila.

Moottorikahvilan varsinainen kahvilakiinteistö on valmistunut vuonna 1952 mutta sen lisäksi tilalta löytyy 1700-luvulta peräisin oleva hirsirakennus, jota tullaan käyttämään kesäkahvilana ja jota yhdistykset ja muut tahot voivat varata yksityiskäyttöön.

Moottorikahvilan varsinainen maamerkki,1930-luvulta peräisin oleva pikkuruinen Shell-asema on yksi Suomen ensimmäisiä. Tosin polttoaineen myynti on tästä pisteestä loppunut jo 1969, mutta onneksi kiinteistön omistanut kauppiassuku säilytti kauniin rakennuksen bensamittareineen ja lähes jokainen joka on joskus sen ohi ajanut muistaa pienen ja pirteän Shell-vanhuksen.

Moottorikahvila avataan 16. toukokuuta ja siitä eteenpäin se tulee olemaan avoinna torstai- ja perjantai-iltoina kello 16-20 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12-18 aina elokuun loppuun saakka. Ryhmät, kuten ajoneuvokerhot ja yhdistykset ovat ennakkovarauksella tervetulleita muinakin aikoina, joten kannattaa olla yhteydessä mikäli haluatte järjestää esimerkiksi oman kerhoiltanne Moottorikahvilan tiloissa.

Kahvilan tuotteet ja palvelut suunnitellaan nimenomaan ajoneuvoharrastajia silmällä pitäen. Kahvilassa on luettavissa merkittävimmät kotimaiset ja useat ulkomaiset ajoneuvolehdet ja myyntiin on tulossa erilaisia ajoneuvoharrastajille suunnattuja tuotteita.

Kahvilan osoite on Paippistentie 457. Pieni Shell ja suuri vaalea kaupparakennus seisovat risteyksessä jossa tienviitat osoittavat lähimpiin keskuksiin: Nikkilä 5 km, Pornainen 12 km ja Järvenpää 14 km. Sijainti on ajoneuvoharrastajille mahtava sillä alueelta löytyy kymmeniä, jollei peräti satoja kilometrejä vaihtelevia päällystettyjä kyläteitä joita on mukava ajella harrasteajoneuvoilla, olivat ne sitten kaksi kolme tai neljäpyöräisiä. Matkaa Helsingin keskustaan on Paippisista vain 40 km, Porvooseen 30 km ja Mäntsälään 30 km.
Tulevaisuudessa Moottorikahvilassa on tarkoitus toteuttaa erilaisia teemapäiviä yhdessä ajoneuvoyhdistysten ja alan yritysten kanssa.

Uusin numero