PÄIJÄNTEEN YMPÄRIAJO RAKENNETAAN TALKOOVOIMIN

Kilpailu on aina erittäin vaativa kuljettajille, jotka ajavat kaksi päivää niin valoisalla kuin pimeälläkin usein erittäin vaihtelevissa olosuhteissa, kun kilpailu aloitetaan Vierumäeltä ja maali on Helsingissä Malmin lentokentällä. Olosuhteet näyttelevätkin suurta roolia Päitsillä ja vuosien varrella kilpailua on ajettu niin metrin hangessa kuin myös täydessä kesäkelissäkin. Tänä vuonna kilpailun ajankohtaa siirrettiin hieman aikaisemmaksi ja luvassa onkin kunnollinen talvikisa ja kilpailijoita odottaa kilometrikaupalla lumispooria.

Yksi asia mikä ei kuitenkaan muutu on kilpailuun tarvittavan työn määrä. Päitsi toteutetaan joka vuosi puhtaasti talkootyövoimalla ja mukana onkin useita satoja aktiivisia talkoolaisia yli 20:stä eri moottorikerhosta & urheiluseurasta ympäri Suomen, sekä lähes sata eri maanomistajaa, jotka kaikki mahdollistavat tämän upean kilpailun. Päitsi ei ole vain yhden viikonlopun 48 tunnin työrupeama vaan työt alkavat jo useita kuukausia ennen kilpailua kun reittejä sekä muita huolto-, kioski- & varikkopaikkoja muokataan kilpailulle sopiviksi. 

Satojen talkoolaisten sitouttaminen joka vuotiseen kilpailuun ei ole helppoa edes Päitsin kaltaiselle vakiintuneelle kilpailulle ja tänä vuonna mukana olevien kerhojen sekä talkoolaisten hyvinvointiin & palkitsemiseen on panostettu entistä enemmän yhteistyökumppaneiden avustuksella.

24MX verkkokaupan edustaja Juuso Valtakari sekä HMK Ry:n Mauri Penttinen lähtivät miettimään yhdessä, miten talkoolaisten panosta voisi palkita ja saada näin heidänkin kokemuksestaan ikimuistoisen.

”Tämä on jo kolmas vuosi kun 24MX on mukana tukemassa Päitsiä ja on upeaa päästä taas mukaan tähän legendaariseen kilpailuun. Tänä vuonna 24MX on myös koko EnduroGP sarjan yhteistyökumppani ja se mahdollistikin hyvän lähtökohdan yhteistyölle. Halusimme yhteistyöllämme tuottaa arvoa juuri talkoolaisille, sekä mukana oleville kerhoille. Pääsääntöisesti mukana olevat talkoolaiset ovat kuitenkin itse aktiiviharrastajia tai ainakin heidän lähipiiristä löytyy kuskeja, joten päätimme lahjoittaa heille pienen tuotepaketin muistoksi osallistumisesta, lisäksi mukana oleville kerhoille lahjoitamme 24MX Easy-Up teltan käyttöön kisan ajaksi ja nämä jäävät myös kerhoille kisan jälkeen. Turvallisuus on myös yksi tärkeistä asioista joita haluamme edistää, joten mukana olevat työntekijät saavat käyttöönsä heijastimilla varustetun huomioliivin. Koska suuri osa talkoolaisista ovat itsekkin kuskeja, halusimme myös tarjota heille keinon harrastaa edullisemmin ja toimitamme mukana olevien kerhojen käyttöön tuntuvan alennuskoodin verkkokauppaamme.”, kertoo 24MX maajohtaja Juuso Valtakari.

Päijänteen ympäriajoa toteuttamassa seuraavat kerhot: HMK Ry, Asikkalan Moottorikerho Ry, Evon Enduroclub Ry, Heinolan Moottorikerho Ry, Joutsan Moottorikerho, Jämsän Seuun Moottorikerho, Keravan Moottoriseura, Kuhmoisten Moottorikerho Ry, ME-Racing Team, Mäntsälän Enduroseura Ry, Mäntsälän Moottorikerho Ry, Orimattilan Toive Ry, Padasjoen Moottoriurheilijat, Salpausselän Moottorikerho Ry, Sysmän Moottorikerho Ry, TeLa Enduro Racing, Orimattilan Moottorikerho Ry, Team Urajärvi & Kanteleen Krossarit Ry.

Lähde mukaan seuraamaan maailman parasta enduroa paikan päälle! Reittitiedot ja muut tarkemmat yksityiskohdat löydät Päijänne-enduron verkkosivuilta: http://www.paijanne-enduro.fi sekä kilpailun FB-sivuilta:https://www.facebook.com/paijanneajo/

Teksti,
Päitsi tiedotus

Uusin numero