Päijänneajo 2021: Pohjolalle toinen Päitsi-voitto – ”Tulihan se aika helposti”

Eemil Pohjola sinetöi tänään toisen Päijänteen ympäriajon voittonsa. Toiseksi kaasutteli Antti Hänninen ja kolmanneksi Eero Remes.

-Tulihan se voitto aika helposti. Eilen ajoin nopeimman ajan kaikilla paitsi kahdella pätkällä. Tänään ajoin koko päivän aika varovasti, mutta kovaa kuitenkin. Huhdanojan maastokokeen paha kaatuminen oli vaan sellainen lipsahdus, Pohjola kommentoi .

Hän viittaa aamupäivän kaatumiseen, jossa hän lensi pyörän tangon yli ja toinen jalka jäi takarenkaan väliin. Lonkkaan tuli jonkun verran ruhjeita, mutta mies sen kun jatkoi menoaan.

Nyt hänellä on jo kaksi kiinnitystä Päijänne-kilpeen, jonka saa kolmella voitolla omakseen.

– Monena vuonna Päitsin voitto oli lähellä, mutta kaatui aina sitten johonkin, kuten tekniseen vikaan. Onhan voitto hieno asia, kun tämä on ylivoimaisesti isoin ja näkyvin endurokilpailu Suomessa.

Jos koronatilanne sallii, Pohjolaa nähdään jatkossa mahdollisesti MM-osakilpailuissa ulkomailla.

Antti Hänninen ylsi ensi kertaa Päitsin yleiskilpailun podiumille.

-Eihän se kakkossija kauheasti lämmitä, mutta Emppu meni menojaan, eikä jäänyt kuitenkaan jossiteltavaa, mies kommentoi viitaten, että Pohjola voitti hänet kuitenkin selkeällä noin viiden minuutin erolla.

Kolmanneksi sijoittunut kolminkertainen enduron maailmanmestari Eero Remes toteaa, että lähti kyllä ajamaan voitosta, mutta lunta oli hänen makuunsa liikaa. Mies on kyllä kertaalleen jo voittanut Päitsin vuonna 2017.

-Silloin olikin vähemmän lunta, hän kuittaa.

Tänä vuonna Päitsi ajettiin kunnon lumispoorissa ja leudoissa lämpötiloissa. Reitille kertyi pituutta noin 700 kilometriä ja ajopäivät olivat pitkiä. Mukana oli jälleen kovien konkareiden lisäksi myös iso joukko itseään haastavia harrastajia sekä myös ensikertalaisia.

-Yhtään isompaa loukkaantumista ei tullut, ja keli todellakin suosi. Vaikka joka vuosi ajetaan paljon samoja reittejä, niin reittien kunto saattaa vaihdella hyvinkin paljon sen mukaan, millaiset ovat sääolosuhteet ennen kisaa ja sen aikana. Nyt oli paljon lunta, jolloin kisaaminen on kuskeille turvallisempaa. Sunnuntaiaamuna saatiin nauttia auringonpaisteestakin, kiittelee kilpailun johtaja Martti Ketelä.

Päijänteen ympäriajo ajettiin viranomaisten rajoituksia ja suosituksia noudattaen ja ilman yleisöä.

Päitsin yleiskilpailun 2021 top10 (epäviralliset tulokset):

  1. Eemil Pohjola
  2. Antti Hänninen
  3. Eero Remes
  4. Peetu Juupaluoma
  5. Hugo Svärd
  6. Niklas Laankoski
  7. Samuli Puhakainen  
  8. Antti Ahtila
  9. Eetu Puhakainen
  10. Jani Salonen

Kaikki tulokset: Tulokset

Uusin numero