Päijänneajo 2021: Pohjola kiri johtoasemaansa – naisten luokan voitto 16-vuotiaalle nuorellelupaukselle

Eemil Pohjola on varmoin ottein matkalla kohti toista Päitsi-voittoaan. Vasta elämänsä toiseen endurokilpailuunsa osallistunut Viivi-Maria Mäkinen ajoi naisten luokan voittoon.

Jo aamupäivästä usean minuutin etumatkan ottanut Pohjola venytti johtoasemaansa liki neljään ja puoleen minuuttiin lauantai-iltapäivän ja illan aikana. Silti miehellä oli varaa vähän kaatuillakin patikkoisimmilla pätkillä.

-Yhdellä pätkällä kaaduin sen alussa kolme kertaa ja meno alkoi tuntua jo selässäkin, Jämsän Moottorikerhoa edustava Pohjola paljastaa.

Sunnuntaina mies lähtee tavoittelemaan toista Päitsin yleiskilpailun voittoaan samalla rennolla meiningillä kuin tähän asti.

-Sunnuntaina on vielä edessä pitkiä maastokokeita, hän muistuttaa.

Salpausselän Moottorikerhoa edustava Antti Hänninen starttaa sunnuntaille kakkossijalta.

– Ajo sujui ihan ookoosti välillä, mutta vauhti ei vaan riitä kärkeen, Hänninen harmittelee illan päätteeksi viimeisessä huollossa. Yritä nyt selvitä, vieressä oleva Pohjola huikkaa hyväntahtoisesti.

-Monet reitit olivat aika kinkkisisä, kun niitä on ajettu suojakelillä auki. Mutta huomenna ei auta kuin taas ajaa koko päivä niin kovaa kuin pääsee.

Kolmossijaa piti lauantain päätteeksi edelleen Tuusulan Moottorikerhoa edustava Eero Remes.

-Oma spoorikiintiö on kyllä tälle päivälle täynnä, hän sanoo naureskellen ja myöntää, että lähtee sunnuntaina ajamaan Hännistä kiinni.

Naisten luokan voittoon ajoi sunnuntaina vasta pari viikkoa sitten kilpailu-uransa aloittanut 16-vuotias Jämsän Moottorikerhoa edustava Viivi-Maria Mäkinen.

-On niin siistiä ajaa ja kilpailla. Isäni on ajanut aina enduroa, ja pienestä asti haaveeni on ollut ajaa itsekin Päitsi. Olen ajanut nyt enduroa kaksi ja puoli vuotta, ja muutama viikko sitten osallistuin elämäni ensimmäiseen kilpailuun Kangasalla, ja tänään oli toinen kilpailuni, Mäkinen kertoo.

Naisten luokka kiersi tänä vuonna Päitsi Trophy -reitin, joka kulki Vierumäeltä Jämsään.

-Trophy-reitti oli tosi hyvä aloitus. Jos kaikki menee hyvin, niin ensi vuonna lähden kiertämään koko Päitsin. Ja olisihan se hienoa päästä joskus tulevaisuudessa maailmalle ajamaan naisten luokan kärkeen, Mäkinen pohdiskelee.

Mäkinen kannustaa kaikkia osallistumaan rohkeasti Päitsille.

-Mukaan vaan! Täällä ei jää yksin, vaan kaikki ovat kuin yhtä isoa perhettä. Lisäksi kilpailu on järjestetty tosi hyvin ja reitit merkattu hyvin.

Naisten luokan toiseksi ajoi Tuire Aho ja kolmanneksi Tiina Sointula.

Kilpailunjohtaja Martti Ketelä vahvistaa, että lauantain kilpailupäivä sujui loppuun asti ilman loukkaantumisia ja suunnitelmien mukaan.

Kaksipäiväinen Päijänteen ympäriajo alkoi lauantaiaamuna ja se päättyy sunnuntaina illalla Vantaalle. Kilpailun järjestävänä seurana toimii Helsingin Moottorikerho.

Yleiskilpailun kärjen tilanne 17/28 maastokokeen jälkeen (epäviralliset tulokset):

Tulokset

  1. Eemil Pohjola
  2. Antti Hänninen
  3. Eero Remes
  4. Peetu Juupaluoma
  5. Hugo Svärd
  6. Niklas Laankoski
  7. Teemu Lehtimäki
  8. muli Puhakainen
  9. Antti Ahtila
  10. Jani Salonen

tulosseuranta

Uusin numero