Paholaishaukat ja Jokerit mukaan speedwayn SM-liigan kvartettiin

Viime vuoden mestari Keittiöpiste on jäänyt sarjasta pois samoin kuin neljänneksi sijoittunut Haukat. Näiden joukkueiden sijaan SM-liigassa esiintyy ensi kaudella Paholaishaukat Porista ja Jokerit Kauhajoelta.

Keittiöpisteen kuljettajista Tero Aarnio on siirtynyt Seinäjoen Kotkiin ja hienon kevätkierroksen viime kaudella ajanut Marko Suojanen Paholaishaukkoihin. Samassa joukkueessa esiintyy Haukoista siirtyneet Kalle Katajisto ja Jiri Nieminen.

Sand Blowersissa kaksi viime kautta ajanut Niko Siltaniemi on hänkin liittynyt Paholaishaukkojen rivistöön. Jokerit lähtee kauteen alhaisimman lähtökeskiarvon omaavana joukkueena ykköskuljettajaan viime kaudella Keittiöpisteen joukkueessa ajanut Janne Nyman.

Tulevan kesän otteluita muuttaa varsin mielenkiintoiseksi tieto siitä, että useita kotimaan radoilla tekijämiehenä pidettävää kuljettajaa on edelleen ilman sopimusta. Heistä mainittakoon henkilökohtainen Suomen mestari Timo Lahti, hopealle ajanut Kauko Nieminen ja viidenneksi sijoittunut Teemu Lahti.

Loukkaantumisten tai taktisten muutosten kautta otteluissa saattaa voimasuhteet heitellä suurestikin pitkin kautta. Kuitenkin on hyvä muistaa, että viimeisen kolmen kauden aikana Suomen mestaruus on ratkennut aina vasta kauden viimeisessä ottelussa ja sen päätöserissä.

Ennakkoon ajateltuna kauden 2013 viimeisissä erissä kiiltävistä mitaleista taistelevat tiukimmin Porin Paholaishaukat ja Seinäjoen Kotkat.

Joukkueen koko SM-liigan ottelussa on neljä kuljettajaa, mutta joukkueilla oli mahdollisuus ilmoittaa mukaan myös viides kuljettaja.

SM-liigan kilpailukalenteri viimeistellään helmikuun lopulla. Kaudesta tulee jälleen kahdeksan ottelun mittainen, ja mestari on selvillä elo- syyskuun vaihteessa.

Speedwayn SM-liiga 2013, joukkueiden ilmoitetut kokoonpanot:
Kotkat (SeMK): Juha Hautamäki, Tero Aarnio, Joni Keskinen, Mika Loppi, Herman Kenkkilä.
Sand Blowers (HyMK): Daniel Henderson (Ruotsi), Pasi Pulliainen, Jari Mäkinen, Aarni Heikkilä.
Paholaishaukat (PMK): Kalle Katajisto, Niko Siltaniemi, Marko Suojanen, Jiri Nieminen.
Jokerit (KauhjMK): Janne Nyman, Vili Mattila, Jouni Viljanen, Jere Lehtonen.

* Kuvassa viime liigakauden paras kuljettaja Kalle Katajisto. Katajisto ja takana tuleva Niko Siltaniemi muodostavat Paholaishaukoille kovan duon pisteiden keruuseen. Kuva: Tomi Nevanperä.
 

Uusin numero