”Paholaisen Hammas” yrittää purra Mika Aholaan Italiassa

Ahola varmisti jo neljä viikkoa sitten Tolmezzossa uransa ensimmäisen Italian yleismestaruuden, mutta hämeenlinnalainen Honda-kuljettaja lähtee Lumezzaneen kaikkea muuta kuin löysin rantein.
– Italian mestiksen viimeinen kisa palvelee hyvänä treeninä MM-sarjan loppukautta ajatellen.
– Pitkän kisapäivän päälle täällä ajetaan edelleen lauantai-iltana neljän kierroksen Extreme Lumezzane -kilpailu, jossa jyrkän mäen vaikeusastetta on nostettu entisestään kaivureilla. Rinteen suomennettu nimi ”Paholaisen Hammas” kertoo paljon siitä, mitä on odotettavissa. Pätkällä on kuulemma todella paljon yleisöä ja se vetää kuljettajan tarvittaessa viimeiset metrit vaikka väkisin ylös, kertoo Ahola.

Sadetta ja 20 astetta Suomea viileämpää

Italian sarjan varsinainen päätösosakilpailu käynnistyy jo perjantaina valoisaan aikaan ajettavalla supertestillä. Lauantaina varhain alkava urakka ennen iltahämärissä uhkaavaa ”Paholaisen Hammasta” sisältää neljä pitkää kisakierrosta extreme-, crossi- ja endurotestien merkeissä.
– Sinänsä harmi juttu, että täällä on satanut paljon ja lämpöäkin on ollut vain tuollaiset 15 astetta. Näyttää siltä, että edessä on kurainen ja varsin raskas kisa. Olisin toivonut kuivaa ja kuumaa, sillä sellaista on todennäköisesti luvassa kahdessa seuraavassa MM-osakilpailussa, Ahola viittaa elo-syyskuun vaihteessa ajettaviin Kreikan ja Turkin kisoihin.
Enduro 2-luokassa vakuuttavaa jälkeä tehnyt Ahola suunnitteli ajavansa hänelle mestaruuden osalta merkityksettömän Lumezzanen kisan piikkiluokan pyörällä.
– Idea oli hyvä, mutta sen toteuttaminen olisi ollut liian riskaapeliä, koska pyörään ei ollut saatavilla haluamiani iskareita. Ajan Lumezzanessa tutulla pyörälläni, vahvistaa Ahola.
Lumezzane merkitsee Aholalle samalle kesätauon päättymistä.
– Pidin ajohommista pari viikkoa taukoa pääosin kalastellen. Se oli hyvä mentaalinen irtiotto. Motivaatio on taas korkealla kovaan harjoitteluun.

Tiedote: Kari Aho

Uusin numero