Paavilainen tuliterällä kilpurilla Le Mansin legendaariseen 24-tunnin kisaan

Paavilainen ajaa tutussa saksalaisessa Motobox Kremer-tiimissä. Tiimin muut kuljettajat ovat saksalainen Martin Scherrer ja parin vuoden tauon jälkeen paluun tehnyt ranskalainen Franc Gazziello.

Kremer-tiimin kilpailukalusto on uudistunut täysin ja nyt alla ovat uudet Yamaha R1-kilpurit. Renkaina tiimi luottaa edelleen Pirelliin.

Tiimin rahoituskuviot ratkesivat varsin myöhäisessä vaiheessa, joten kilpailukalusto saatiin valmiiksi juuri Le Mansin kisaan.

– Pyörät olivat aivan ajamattomia, kun tulin Le Mansiin maanantai iltana, kertoo Paavilainen.

– Keskiviikkona teimme sisäänajoa ja tutustuimme elektronikkaan, mitä Yamahassa riittää. Tältä osin valmistautuminen kauteen on ollut kaikkea muuta kun optimaalinen, Paavilainen jatkaa.

MM-avauksen aika-ajot ajetaan torstaina ja perjantaina. 56 nopeinta tiimiä pääsee lähtöviivalle. Kilpailu alkaa lauantaina klo 16.00 Suomen aikaa.

Lauantaille on luvattu haastavat olosuhteet: sadekuuroja ja lämpötila maksimissaan 11 astetta ja minimissään yöllä vain yhden asteen pinnassa. Huolimatta säästä kilpailuun uskotaan tulevan yli 70 000 katsojaa myös tänä vuonna.

Eurosport 2 näyttää suoraa lähetystä yli kymmenen tuntia lauantaina ja sunnuntaina.
 

Uusin numero