Paavilainen suoriutui kunnialla Suzukan vaativasta urakasta

– Sijoitus oli 31:s, eli sama kuin viime vuonna. Siinä mielessä normisuoritus, kuittasi Suzukia kiidättävä Paavilainen.

Paavilaisen rinnalla Motobox Kremer-tiimissä kilpailivat saksalainen Martin Scherer ja kotilyleisönsä edessä ajanut Yoko Miyajima.

– Olosuhteiltaan Suzuka tarjosi tällä kertaa kaikkea. Kisaa edetävinä päivinä ilman lämpötila liikkui 37 asteessa ja radan pinnasta mitattuna asteita oli lähes 60. Kilpailun alla vettä alkoi kuitenkin sataa kaatamalla ja starttia jouduttiin siirtämään tunnilla. Tämän vuoksi Suzukan perinteinen kahdeksan tunnin kisa typistyikin vain seitsemään.

Paavilainen oli ajovuorossa kolmantena.

– Rata ehti jo kuivua, kunnes sade alkoi uudelleen. Minun vuorollani vallitsi sadekeli, kunnes rata alkoi taas kuivua uudelleen ennen kilpailun päättymistä, Paavilainen kertasi vaihtelevia olosuhteita.

Endurancen MM-sarja jatkuu 23. elokuuta Oscherslebenin radalla Saksassa. Sen jälkeen vuorossa on Ranskan Le Mans 20. syyskuuta.

Kauden viidennen ja samalla viimeisen MM-osakilpailun tilanne on avoin. Se oli määrä ajaa MotoGP-sarjasta tutulla Losailin aavikkoradalla Qatarissa, mutta tuon kisan kohtaloksi koitui putoaminen kalenterista.

Täydelliset tulokset:
http://www.fim-live.com/fileadmin/user_upload/medias/CHRISTIAN/2014/Suz14_FinalResults.pdf
http://www.fim-live.com/fileadmin/user_upload/medias/CHRISTIAN/2014/ClassEWC_R2.pdf
 

Uusin numero