Paavilainen on valmiina Suzukan legendaariseen 8 tunnin kisaan

Japanin moottoripyöräteollisuuden vuoden tärkein kilpailu on pituudeltaan kahdeksan tuntia.

Eurooppalaisia tiimejä Japaniin on matkannut kahdeksan, joiden joukossa on myös Paavilaisen edustama Motobox Kremer Saksasta. Tiimin muut kuljettajat ovat saksalaiset Martin Scherrer ja Florian Bauer. Sääntöjen mukaan tiimeissä saa olla joko kaksi tai kolme pilottia.

– Suzukan rata on vaativa ja pitkä (5,9 km). Olemme mukana ensimmäistä kertaa ja ajoaikaa on vähän ennen kilpailua, koska reilut kolme viikkoa aiemmin oli kahden päivän viralliset testit. Valitettavasti me emme niihin voineet osallistua taloudellisista syistä. Näiden seikkojen vuoksi ensimmäinen tavoite on selviytyä mukaan kilpailuun. Kilpailusta tulee rankka kovan kuumuuden ja mahdollisesti myös sadekuurojen vuoksi, kertoo Paavilainen.

Schwantz mukana

Japanin kilpailu on koko MM-sarjan kovatasoisin ja siihen osallistuu monia huippukuljettajia, jotka ovat ajaneet tai ajavat MotoGP:n, Superbiken ja Supersportin MM-sarjoissa. Nämä kuljettajat ajavat vahvistuksina japanilaisissa tiimeissä.

Suzukassa paluun kilparadoille tekee myös USA:n Kevin Schwantz. Hän kilpailee yhdessä Yukio Kagayaman ja Noriyuki Hagan kanssa.

Suzukassa kilpaillaan jo 36. kertaa. Tiimejä on hyväksytty mukaan aika-ajoihin 64, joista 58 nopeinta selvittää tiensä loppukilpailuun.

Kilpailu on aina voitettu japanilaisella moottoripyörällä ja eniten voittoja, eli 25 on kerännyt Honda. Eurooppalaisista merkeistä suurin suosikki on BMW, jonka tehdastiimi on mukana kilpailussa.

Vapaat harjoitukset ja aika-ajot ajetaan perjantaina. Kilpailu alkaa sunnuntaina Japanin aikaa klo 11.30. Viimeinen tunti kilpailusta ajetaan ajovaloilla pimeän jo tultua radan ylle.
 

Uusin numero