Paavilainen ajoi MM-pisteille yli 70 000 katsojan edessä

Endurance-kestävyysajo on erittäin suosittua Ranskassa. Kilpailua seurasi yli 70 000 katsojaa ja Eurosportin välityksellä myös TV-näkyvyys oli kohdallaan. Saksalaisen Motobox Kremerin Suzukilla ajavan Paavilaisen tiimikaverit ovat saksalaiset Martin Scherrer ja Oliver Skach.

Kilpailun voitti Suzuki maksimipistein. Suzukin tehdastiimin SERT:n 60 pistettä selvittyy sillä, että se oli johdossa kummassakin välituloksessa ja lisäksi voitti kilpailun.

Toiseksi tuli Kawasakin tehdastiimi SRC ja kolmanneksi ajoi yksityistiimi Bolliger Kawasaki Sveitsistä. Hallitseva maailmanmestari, tehdas-Yamaha GMT-94 sijoittui viidenneksi.

Superstock-luokan voittaja Junior Team Suzuki oli kokonaiskilpailun neljäs.

– Meiltä kisa meni suhteellisen hyvin, ottaen huomioon vaikeat alkuasetelmat. Saimme ykköspyörämme kuntoon vasta kisapaikalla, sillä se tuhoutui testeissä aika totaalisesti. Ajo-ominaisuuksien kanssa oli ongelmia, mutta pääsimme yhteisymmärryksen säädöistä aika-ajoissa, valitettavasti hieman liian myöhään, kertoo Paavilainen.

– Teimme ainoastaan yhden suunnittelematon varikkopysähdyksen heti ensimmäisellä ajovuorollani. Bensapumpun, siis tankin vaihto koska bensapaineet olivat kateissa ja samoin myös tehot. Loppukilpailu sujui hyvin, ainoastaan pyörän käyttäytymiseen täydellä tankilla emme olleet tyytyväisiä.

Kisa ajettiin tällä kertaa hyvissä olosuhteissa ilman sateen uhkaa. Lämpötila oli parhaimmillaan yli 24 astetta ja yölläkin noin kuusi astetta.

– Taktiikkamme oli ajaa mahdollisimman pitkät ajovuorot ja tehdä vähän varikkopysähdyksiä. Tällä kertaa varikkopysähdyksiä tuli vain 21 kappaletta. Turva-autot olivat radalla neljä kertaa, mutta vakavilta onnettomuuksilta vältyttiin. Kiersimme radan yhteensä 780 kertaa ja saaliina oli yksi MM-piste, mikä oikeuttaa yhdenteentoista sijaan EWC-luokan MM-pisteissä, summaa Paavilainen.

Seuraava MM-osakilpailu on Japanin Suzukassa heinäkuun lopulla.
 

Uusin numero