Orimattila Motocrossin SM-kerhojoukkuemestariksi jo kolmatta kertaa peräkkäin

Orimattilan Moottorikerhon ykkösjoukkueen Juuso Matikainen sijoittui jo aiemmin päättyneessä MX1-luokan SM-sarjassa hopealle. Tuominen oli samassa sarjassa neljäs ja Koskela kahdeksas. Sipoossa joukkue voitti lauantain karsinnan ja juhli mestaruutta finaalipäivänä sunnuntaina.

– Kyllä tämäkin mestaruus tuntuu loistavalta. Eivät ne aiemmat tittelit sitä faktaa muuta, Matikainen iloitsi.

– Pääsimme taas tekemään hienoa juttua hyvässä porukassa. Kisa on aika armoton verrattuna SM-sarjaan, koska tulos on kerrasta poikki. Onnistuimme jälleen joukkueena, niin kuin pitääkin. Ajoimme kaikki tasaisesti ja maaliin. Joukkuekisassa ei riitä, jos porukassa on kaksi tulosta tekevää kuskia, vaan pitää olla kolme.

Orimattilan Moottorikerhon joukkueenjohtajana toimi Mikko Kaasinen.

SM-hopeaa otti isäntäseura Sipoon Moottorikerho ja -pronssia Espoon Moottorikerho.

Mestareilta todella vahvaa vetoa

Kerhojoukkuekilpailun sunnuntaisessa finaalissa Matikainen voitti kaksi erää, Tuominen oli kahdesti kuudes ja Koskela toinen sekä kolmas. Koskela osasi riemuita myös henkilökohtaisesta onnistumisesta, sillä hän ei ollut tyytyväinen omiin otteisiinsa MX1-luokan SM-sarjassa. Kolmikon kaikki jäsenet voittivat omat karsintaeränsä lauantaina.

– Ajoni oli koko viikonlopun helpompaa ja rennompaa kuin muuten kauden aikana. Onnistuin myös starteissa, kun olin ykkönen kaikissa kolmessa lähdössäni. Ajoni sujui ja joukkueena kulki niin kuin oli tarkoitus. Mestaruus on joka kerta hieno asia, Koskela kuvaili.

Tuominen ja Koskela juhlivat Suomen mestaruutta Orimattilan Moottorikerhon riveissä myös kaudella 2011, jolloin kolmantena lenkkinä hääri Iiro Laitinen.

– Mestaruus maistuu taas. Otimme sen hyvien kavereiden kanssa. Treenamme muutenkin kauden aikana yhdessä, joten kyllä tämäkin viikonloppu oli hauskaa kimpassa tekemistä, Tuominen kertoi.

Kerhojoukkueiden lopputuloksissa huomioitiin viisi parasta erätulosta kuudesta, ja Orimattila oli täysin ylivoimainen. Joukkue keräsi 13 sijoituspistettä, kun hopealle yltänyt, yllätyksestä vastannut Sipoon Moottorikerho keräsi 34 pistettä. SM-pronssin napannut Espoon Moottorikerho pokkasi sijansa 35:llä pisteellä.

Sipoon kerhojoukkueen muodostivat Kimi Koskinen, Henry Olenius ja Alexander Wiik, joukkueenjohtajana toimi Heidi Wiik. Espoon porukassa ajoivat Emil Silander, Teemu Makkonen ja Roni Salin, joukkueenjohtajana oli Jasse Silander.

Neljänneksi sijoittui Rauman Seudun Moottorikerho ja viidenneksi Vantaan Moottorikerho.

Isäntien juniorille huipputulos

Sunnuntain yksittäinen kohokohta koettiin SM-kilpailun avauserässä, missä Sipoon Moottorikerhon vasta 15-vuotias Kimi Koskinen saapui ruutulipulle ensimmäisenä peitoten monta todella kovaa ja kokenutta SM-sarjojen kilpailijaa. Toisessa erässään Koskinen oli kolmas.

Koskinen ajoi tänä vuonna vasta ensimmäisen kautensa niin sanotulla isolla pyörällä sijoittuen alle 18-vuotiaiden MXJ-luokan Suomen Cupissa hopealle.

– En yllättynyt Koskisen vauhdista, mestarijoukkueen Tuominen kehui.

– Olin seurannut hänen ja Matias Vesterisen kovaa vetoa tänä vuonna ”piikillä” (125-kuutioinen kaksitahtinen) ja nyt Koskisella oli tässä kisassa pikkunelari (250-kuutioinen nelitahtinen). Nämä pojat kasvavat koko ajan, tulevat voimakkaammiksi ja saavat lisää kisakokemusta, joten kyllä heillä pysyy kaasu pohjassa, Tuominen jatkoi viitaten alle 18-vuotiaiden Suomen Cupin kärkikaksikkoon, joista mestari-Vesterinen joutui jättämään kerhojoukkuekilpailun väliin sairastelun takia.

Lauantain SM-karsintaan osallistui 38 kerhojoukkuetta, joista 20 selvitti tiensä sunnuntaiseen finaaliin.

Vantaa juhli junioreissa ja Karkkila veteraaneissa

Sipoossa ajettiin viikonloppuna myös lasten kerhojoukkueiden ja veteraanien joukkueiden kilpailu.

Lauantaina 65-kuutioisten pyörien, 7-11-vuotiaiden kuljettajien MX65-luokkien kerhojoukkueiden kilpailu oli Vantaan Moottorikerhon (VMK) juhlaa. Seuran ykkösjoukkue Eelis Viemerö, Matias Miettinen ja Elias Penttinen juhli mestaruutta joukkueenjohtaja Harri Viemerön kanssa.

VMK:n kakkosjoukkue Rene Nyman, Jasper Köiv ja Luca Väg sekä joukkueenjohtaja Timo Nyman pokkasivat hopean. Pronssilla palkittiin Turun Moottorikerhon ykkösjoukkue Samu Jokila, Eino Pihlava ja Aaro Menna, joukkueenjohtajana toimi Kati Pentti.

Neljänneksi sijoittui Hyvinkään Moottorikerhon ykkösjoukkue ennen Karkkilan Moottorikerhon ykköstä. Mukana oli 21 kerhojoukkuetta.

Lauantaina ratkaistiin myös veteraanijoukkueiden paremmuus. Joukkueen sai muodostaa yli seurarajojen.

Karkkilan Moottorikerhon jäsenistä muodostettu seuran ykkösjoukkue Pasi Virtanen, Niko Kalatie ja Marko Mannila juhlivat mestaruutta joukkueenjohtajansa Jukka Harjun kanssa. Hopean saavutti Team LNL Sani Lintula, Toni Nordman ja Lari Lehtiö sekä joukkueenjohtaja Johanna Lehtiö. Pronssille ylsi SE-Team Kerava Jouni Suikki, Santeri Enjala ja Janne Leander, joukkueenjohtajana oli Ulla Suikki.

Neljänneksi sijoittui Orimattilan Moottorikerhon ykkösjoukkue ja viidenneksi Porin Moottorikerhon ykkösjoukkue. Mukana oli 16 joukkuetta.

Sunnuntaina 10-15-vuotiaiden MXC-luokkien mestaruus meni Vantaalle, kun seuran ykkösmiehitys Sampo Rainio, Nico Stenberg ja Miika Jukarainen joukkueenjohtajanaan Tero Jukarainen oli pitelemätön.

Hopeaa otti Lohjan Seudun Moottorikerhon ykkösjoukkue Kasimir Hindersson, Joakim Hindersson ja Eliel Lahtinen joukkueenjohtajansa Kim Hinderssonin kera. Pronssit vei kotiin Turun Moottorikerho Kimi Tammi, Hermanni Koskinen ja Verneri Aaltonen joukkueenjohtajansa Jouni Koskisen kanssa.

Neljänneksi sijoittui Alavudenseudun Moottoripyöräilijät ja viidenneksi Vantaan Moottorikerhon kakkosjoukkue.

Kotimainen motocrosskausi on näin Motonet Joukkue-SM-Motocross -kilpailun myötä päättynyt. Supercrossin kansainvälinen sisäratakilpailu järjestetään vielä 9.-10. marraskuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.