”Onnenpotku” siivitti Ajon kympin sakkiin Argentiinassa

Kauden kolmannen MM-osakilpailun warm up-sessiossa Romano Fenatin ajosaappaasta iskun saaneelle Ajolle kohuttu tilanne merkitsi siis sittenkin eräänlaista ”onnenpotkua”.

Ajo ampaisi KTM:llään matkaan 17. ruudusta nousten neljä pykälää heti avauskierroksella. RBA Racing-tiimin suomalaiskuljettaja taittoi sen jälkeen matkaa isossa ryhmässä sijoilla 11-13.

Ajo nousi kymmenenneksi, kun matkaa ruutulipulle oli kolme kierrosta. Hän joutui kuitenkin antamaan sen jälkeen vielä kaksi sijaa periksi, kunnes päätöskierros kulki jälleen nappiin.

Kuin kohtalon ivasta juuri Fenatin kanssa monella kierroksella taistellut Ajo leikkasi maalilinjan loppujen lopulta kympin sakissa ja 11,803 sekuntia voittajasta jääneenä.

MM-kärki Kent taas
toiselta planeetalta

Voittajasta ei ollut Argentiinassa mitään epäselvyyttä. Ajon viime kauden tallikaveri ja tänä vuonna Hondaa tyylikkäästi MM-kärjessä käskyttävä käskyttävä Danny Kent irtautui viikko sitten ajetun Austinin kisan tavoin jo hyvissä ajoin omille teilleen.

GP-sarjan pienimmässä luokassa tällä hetkellä muihin nähden toiselta planeetalta oleva Kent oli repinyt johtomarginaalikseen 8,8 sekuntia, kun kisasta oli ajamatta seitsemän kierrosta.

Kakkossijasta käytiin sitäkin hurjempi kapina ja sen hoiti nimiinsä Kentin tiimikaveri Efren Vazquez ennen Husqvarnaa käskyttävää Isaac Vinalesia. Vazquez jäi voittajasta 10,334 ja Vinales 10,396 sekuntia.

Ajon Motorsportin Red Bull KTM-tiimin kuljetajista paalupaikkamies Miguel Oliveira oli neljäs, Brad Binder viides ja Karel Hanika seitsemäs.

Fenati ajoi kahdeksanneksi jouduttuaan lähtemään kisaan viimeisestä lähtöruudusta aamun selkkauksen jäljiltä.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua, jolloin vuoroaan odottaa Euroopan ensimmäinen osakilpailu Jerezin radalla Espanjassa.