Onnea Marc Márquez, 29v!

Ratamoottoripyöräilyn kahdeksankertainen maailmanmestari Marc Marquez täyttää tänään 29 vuotta. Tässä muutamia espanjalaiskuljettajan saavutuksia, jotka tekevät hänestä yhden kaikkien aikojen suurimmista kuljettajista.

Kilpailunumero #93 on sama kuin Marquezin syntymävuosi. Cerverassa, Kataloniassa syntynyt Marc Marquez on Mike Hailwoodin, Phil Readin ja Valentino Rossin jälkeen neljäs kuljettaja, joka on voittanut maailmanmestaruuden kolmessa eri luokassa. 125-kuutioisten mestaruuden Marquez voitti vuonna 2010 ja kaksi vuotta myöhemmin hänet kruunattiin Moto2-luokan maailmanmestariksi. Vuodesta 2013 hän on ajanut MotoGP-luokassa, koko ajan Hondan tehdastiimissä, ja voittanut sinä aikana kuusi kuninkuusluokan MM-titteliä.

Marquezista tuli vasta kolmas espanjalainen kuninkuusluokan maailmanmestari Alex Crivillen (1999) ja Jorge Lorenzon jälkeen. Sittemmin listaan on liittynyt neljäskin nimi, vuonna 2020 Joan Mir. Muilla kolmella on yhteensä viisi mestaruutta, siis yksi vähemmän kuin Marquezilla yksinään. Marc Marquezista tuli ensimmäisen MotoGP-luokan mestaruutensa myötä myös kaikkien aikojen nuorin kuninkuusluokan maailmanmestari 20 vuoden ja 266 päivän ikäisenä. Samalla hän oli sitten Kenny Robertsin (1978) ensimmäinen kuljettaja, joka pystyi voittamaan kuninkuusluokan mestaruuden tulokaskaudellaan.

MotoGP-luokassa Marquezilla on tähän mennessä 59 voittoa, 99 podiumsijoitusta, 62 paalupaikkaa ja 59 kilpailun nopeinta kierrosta.

Uusin numero