Onko tässä MotoGP:n seuraava supertähti?

Kohujulkis Paris Hiltoninkin helmoissa aikoinaan tuittuillut Vinales on kasvanut nopeaan tahtiin miehen ja huippukuljettajan mittoihin.

Hän saavutti vuonna 2013 Moto3-luokan maailmanmestaruuden pokaten viime kaudella Moto2:n MM-pronssia maanmiehensä Tito Rabatin ja Mika Kallion takana.

Ajo järjesti sen jälkeen Vinalesille pitkän sopimuksen paluun MotoGP-luokkaan tehneeseen Suzukin tehdastiimiin ja Suomessa talven mittaan useaan otteeseen harjoittelemassa käynyt espanjalainen on kiittänyt kohteliaasta kunniasta.

Kehuja satelee

Montmelon radalla Barcelonassa nähtiin perjantaina Suzukin ja kenties samalla myös Vinalesin lopullinen läpimurto MotoGP-luokan parrasvaloihin.

Aleix Espargaro säväytti Katalonian GP:n harjoitusten kärkiajalla ja tiimikaveri Vinales viiletti viidenneksi. Taakse jäi iso tukku tekimiehiä Yamahan Jorge Lorenzo ja Valentino Rossi mukaan luettuna.

– Päivä oli meille täydellinen ja saimme nauttia tuosta ainutlaatuisesta tunteesta. Aleixin ykkösaika oli tietenkin perjantain tähtihetki, mutta myös Maverick teki aivan loistavaa työtä. Hän jatkaa kehittymistään ja oppimistaan sessio sessiolta sekä kierros kierrokselta, Yamahan ja Rossin kanssa aikoinaan pitkän päivätyön tehnyt Suzukin tiimipomo Davide Brivio kehuu uutta timanttiaan.

Suomi saa osansa
menestyksestä

Suomi saa Aki Ajon lisäksi makoisan siivun Vinalesin ja Espargaron menestyksestä. Molemmilta näet löytyy myös suomalaisia yhteistyökumppaneita.

Espargaro kilpaili jo aikoinaan Kallion rinnalla Ducatin Pramac-tiimissä, joten häneltä löytyy MotoGP-luokasta jo mukavasti kokemusta.

Vinales puolestaan ammentaa sitä nyt isolla kauhalla ja nuoruuden innolla, mutta samalla jalat visusti maassa. Ajo pitää siitä visusti huolen.

– Olen erittäin iloinen tekemästämme työstä, Vinales viittaa onnistuneen perjantain ohella kokonaisuuteen.

– Pidän radasta erittäin paljon, ajoin paljon kierroksia ja olin tosi nopea. Fiilis on upea ja haluan sen siivittävän minut lauantain aika-ajojen nopeampaan ryhmään, julistaa Vinales.

Moto3-luokkaa käynnistää kauden seitsemännen MM-osakilpailun aika-ajoruletin tänään klo 13.35. MotoGP-luokan aika-ajo2 on vuorossa kahta tuntia myöhemmin. Moto2-luokan aika-ajo päättää tiiviin päivän klo 16.05 alkaen.

Uusin numero