Onko tässä Ajon tiimin ässä?

Pitkän päivätyön MotoGP-sarjassa tehnyt Cortese, 22, kasvoi viime kaudella voittajan mittoihin. Hän tervehti ruutulippua kaksi kertaa ykkösenä historiaan painuneessa 125-kuutioisten luokassa, jonka MM-loppupisteissä hän sijoittui neljänneksi.

– Viime kausi oli erittäin onnistunut. Ajoin yhteensä kuusi kertaa podiumille. Jatkossakin tähtäimeni on – tietenkin – vain voittaa, julistaa Red Bull KTM Ajo Factory Racingin väreissä kaikkien mahdollisuuksien kautta 116 GP:n kokemuksella käynnistelevä Cortese.

Cortesen tiimikavereina Red Bull KTM Ajo Factory Racingissa ajavat britti Danny Kent ja ensimmäiseen MM-kauteensa lähtevä australialainen Arthur Sissis. Sissis sijoittui viime vuonna toiseksi Red Bull Rookies Cupissa.

Cortese ajoi alkuviikolla KTM:n tehdaspyörällä onnistuneet testit Valenciassa.

Hän oli jälkimmäisen päivän kiireisin kuljettaja epävirallisella ajalla 1.43,2. Mainittakoon, että piikkiluokan viimeisessä kisassa Valenciassa Ricardo Tormo-rata kierrettiin nopeimmillaan lukemissa 1.42,882.

– Pyörä ja sen moottori tuntuivat heti hyviltä. En ollut koskaan aikaisemmin ajanut nelitahtisella kilpapyörällä, kertoo Cortese.

Täysin uuden luokan ympärillä on toki vielä tässä vaiheessa paljon kysymysmerkkejä. KTM-kuljettajat pääsevät vertailemaan tilannetta muihin ja erityisesti Hondalla ajaviin pilotteihin ensi keskiviikosta perjantaihin, jolloin Valenciassa ovat vuorossa talliyhdistys IRTA:n kauden ensimmäiset testit.

– Katsotaan nyt, mitä Honda tuo tullessaan, mutta pääpaino on ehdottomasti omassa tekemisessä.

– Odotan meidän olevan varsin vahvoja. Töitä on toki vielä paljon edessä KTM:n virallisessa tehdastiimissäkin. Talvitesteissä on tärkeintä löytää hyvät perussäädöt, jolloin meidän ei tarvitse tehdä pyörään enää suurempia muutoksia ensimmäisissä kisoissa, toteaa Cortese.

MM-kausi jyrähtää käyntiin 8. huhtikuuta Losailin valaistulla aavikkoradalla Qatarissa.

Uusin numero