Onko Mika Kallio nopeampi kuin KTM:n kisakuskit?

Kallio säväytti heinäkuussa ajetuissa Red Bull Ringin yhteistesteissä jäämällä kärjestä vain kaksi sekuntia. Lisäksi hän takoi silloin täysin tasavertaisia kierrosaikoja Aprilia-kuljettajien kanssa.

Moto2:sta ensi kaudeksi Aprilian kuninkuusluokan tiimiin siirtyvä Sam Lowes on vakuuttunut KTM:n ja Kallion vauhdista.

– Kallio ajaa KTM:ää todella hyvin. Ei hän ole ainakaan sekuntia tallin kisakuskeja hitaampi, Lowes muotoilee kieli keskellä suuta.

Samoin tekee Smith, joka selvästikin tietää ja tuntee, että uutukaisella kovia kierrosmääriä tahkonut Kallio on kovassa tikissä RC16-pyörän puikoissa.

– Kallio on tehnyt fantastista työtä. KTM on jopa edellä aikatauluaan ja se vahvistaa, että en ollut viime malliskuussa hullu, kun solmin sen kanssa kahden vuoden sopimuksen.

– Pitää kuitenkin muistaa, että Red Bull Ringin radalta löytyy vain seitsemän mutkaa. Tilanne saattaa olla toinen esimerkiksi Austinissa, jossa mutkia on 22, pyörittelee Smith.

Lowes antaa tältä osin tukea Smithille.

– Okei, kaikki olivat haltioissaan KTM:n vauhdista Red Bull Ringillä, mutta luonteeltaan erilaisella Misanon radalla olimme tuntuvammin heitä edellä.

Kallio ajaa villin kortin kuljettajana kauden päättävän Valencian osakilpailun 13. marraskuuta.

Vähintäänkin yhtä mielenkiintoisia hetkiä eletään samalla Ricardo Tormo-radalla 15.-16. marraskuuta, jolloin vuoroaan odottaa kauden 2017 ensimmäinen yhteistestijakso.

Valencian GP:hen ilman tulospaineita lähtevä Kallio pääsee silloin vertaamaan vauhtiaan Smithiin ja Espargaroon, joille tarjoutuu tuolloin ensimmäiset maistiaiset KTM:stä. Kalliolla on Valenciassa luonnollisesti eräänlainen etulyöntiasema Smithiin ja Espargaroon, jotka ovat kilpailleet viime kaudet Tech 3-tiimin Yamaha-pyörillä.

MM-kautta edeltävät talvitestit ajetaan 30.1.-1.2. Malesian Sepangissa, 15.-17.2. Australian Phillip Islandilla ja 10.-12.3. Qatarin Losailissa.

Kausi käynnistyy 26. maaliskuuta Losailissa. Kalliolle on luvassa näillä näkymin villin kortin kisoja myös ensi vuonna. Yksi niistä sijoittunee melkoisella varmuudella KTM:n kotiradalle Red Bull Ringille.

20161410111137.png?itok=pZTwqFYY

Uusin numero