Oma tekeminen Markka Racingin keskiössä Alastarolla

Juha Kallio on valmistautunut viikonlopun helteisiin saunomalla paljon ja viettämällä muutamia vuosia sitten talven Dubaissa. 
Kuva: Timo Holländer.

Road Racing SM -sarja on edennyt jo toiseksi viimeiseen kilpailuviikonloppuunsa, joka järjestetään uudistuksia läpikäyneellä Alastaron moottoriradalla. Tulevan viikonlopun aikana Markka Racingin kuljettajat pyrkivät saavuttamaan hyviä tuloksia oman hyvän tekemisen kautta. 

Road Racing SM -sarjan neljän kilpailuviikonloppu järjestetään 27.-28. heinäkuuta Alastaro Circuitilla, joka on jälleen kokenut merkittäviä uudistuksia. Osakilpailuun lisäväriä tuovat sekä maailmantähtien vierailut että erittäin kuumaksi ennustettu sää, mutta Markka Racingin kuljettajakolmikko ei hätkähdä kumpaakaan, vaan Juha Kallio, Kalle Mäntysaari ja Roni Husso lähtevät hakemaan oman, ehjän ajamisen kautta hyviä tuloksia.

Juha Kallio:
En ole käynyt Alastarolla pitkään aikaan. Sinne on erityisen kiva lähteä ajamaan, sillä rataa on laitettu reilulla kädellä kuntoon. Nyt, kun asfaltti on aivan uusi, kuuluu pito olevan aivan järjetön ja renkaiden kestävyyden kanssa saattaa olla odotettavissa ongelmia. En tiedä, mikä olisi hyvä lääke siihen, mutta onneksi minulla on älyttömän hyvä mekaanikko, joka saa varmasti säädöt kohdalleen.
Viikonlopuksi ennustettu kuuma keli ei häiritse minua, sillä olen valmistautunut viettämällä muutamia vuosia sitten talven Dubaissa nimenomaan tätä viikonloppua varten. Lisäksi olen saunonut lomalla paljon, joten olen tottunut kuumuuteen.
Lisäksi on hauskaa, että Niki [Tuuli] ja Eemeli [Lahti] tulevat ajamaan Alastarolle, se lisää varmasti sarjan kiinnostavuutta. Ja on mukava nähdä kavereita pitkästä aikaa. Kyllähän minä olen ennenkin niiden kanssa kilpaa ajanut, mutta viime kerralla niillä ei tainnut kasvaa vielä munakarvatkaan. Sillä, pystynkö viikonloppuna poikia haastamaan, ei ole niin väliä. Menee vaan niin kovaa kuin pääsee, tärkeintä on se, että itse voin olla tyytyväinen ajooni. Jos ajo sujuu hyvin, ovat tuloksetkin varmasti hyviä.Kalle Mäntysaari:
Tänään perjantaina alamme säätää pyörää siihen suuntaan, mitä sen täällä pitäisi olla. Pyrin lähtemään liikkeelle rennosti ja hakemaan rauhassa omaa vauhtia. Tähän kilpailuviikonloppuun lisäjännitettä tuovat kansainvälisissä sarjoissa kilpailevat kuljettajat. On hienoa saada maailmanluokan kavereita kirittämään, varsinkin Niki Tuuli on tällä hetkellä omassa luokassaan maailman nopein kaveri.
Omana tavoitteenani on sijoittua viiden joukkoon niistä kuljettajista, jotka ajavat pisteistä. Siihen vaaditaan kyllä kovasti töitä, koska kilpailun alla minulla on ollut paljon työkiireitä, jotka ovat vaikeuttaneet valmistautumista. Nyt on vain yritettävä sulkea kaikki muu mielestä ja keskityttävä täysillä kilvanajoon.Roni Husso:
Ajoin treeniä jo torstaina ja loppupäivästä ajo alkoi kulkea aika hyvin. Fiilis tekemiseen oli hyvä ja ajo maistui, lisäksi tiedän, mistä voi höylätä sekunteja, joten tässä vaiheessa näyttää oikein hyvältä. Viikonlopussa on hieman henkistäkin panosta, sillä Alastarolla olen ajanut eniten SM-sarjan radoista ja omat odotukset kilpailuun ovat melko kovat. Jos onnistun ajamaan kympin sakkiin, voin olla tyytyväinen.
Alastaron rataa on uudistettu reilusti ja uusi asfaltti tuntuu oikein hyvältä, se on aivan erilainen verrattuna muihin ratoihin. Pitoja tuntuu löytyvän hyvin ja vaikka joillakin on ollut ongelmia renkaiden kanssa, ovat ne ainakin toistaiseksi minulla kestäneet.
Viikonlopuksi ennustettu erittäin kuuma keli asettaa omia haasteitaan, ja esimerkiksi torstaipäivän päätteeksi huomasin, että päätä alkoi hieman särkeä. Tankkaus pitääkin hoitaa hyvin ja monipuolisesti. Helle ei ole ehkä oma suosikkini, mutta eiköhän siitä hyvällä tankkauksella selvitä.


Road Racing SM -sarjan toinen osakilpailu ajetaan Alastaro Circuitilla 27.-28. heinäkuuta. Juha Kallio ja Kalle Mäntysaari osallistuvat Superbiken SM-sarjaan ja Roni Husso Star Service Cupiin Markka Racingin BMW S 1000 RR -pyörillä.

Uusin numero