”Ollin valinta” myi Suomen ensimmäisen Honda Monkey -erän loppuun kahdessa päivässä

Olli Lehto, Bike World Vantaa
Lauantaina iltapäivällä Nettimotoon ilmestyi Honda-jälleenmyyjä Bike Worldin ilmoitus, että uudet kesäkuussa saapuvat Honda Monkeyt ovat varattavissa. Vain pari päivää myöhemmin ilmoitettiin ensimmäinen kymmenen kappaleen erä myydyksi.

Kymmenen kappaleen Monkey-erästä Bike World Vantaan myyjä Olli Lehto myi kahdeksan. Osa kaupoista sovittiin jo viikonlopun aikana. Lehto kertoo olleensa lauantaina Turussa Honda-myyntikokouksessa, jossa uudet mallit heille esiteltiin. Hän näppäili jo kokouksessa Nettimoto-sivustolle Bike Worldin ilmoituksia uusista malleista, ja Monkey-ilmoituksen julkaisun jälkeen alkoi puhelin piristä.
– Kotimatkalla Turusta Vantaalle sovin jo pari kauppaa.

Lehto on aikaisemmin jakanut myös omalla facebook-sivullaan kaveripiirilleen tietoa Bike Worldissa myytävistä pyöristä. Persoonallisella tyylillä laadittujen ”Ollin valinnan” ilmoitusten perusteella on useampikin moottoripyörä löytänyt uuden kodin. Lauantai-iltana jaettu Bike Worldin Honda Monkey -ilmoitus osoittautui tehokkaaksi, ja pian Lehto sekä muut Honda-myyjät saivat jo myydä asiakkaille ei-oota.

Mitä pitää tehdä, jos haluaa itselleen uuden 125-kuutioisen Honda Monkeyn kaudelle 2018, Brandtin Honda-myyntipäällikkö Patrick Manner?
– Kiinnostus uutta Monkeyta kohtaan oli niin kovaa, että kyllä me maahantuojana teemme kaikkemme saadaksemme pyöriä lisää Suomeen kesän aikana. Eli yhteys meidän jälleenmyyjäliikkeeseen ja sieltä kannattaa kysellä ”päivän tilannetta” tai jättää nimensä jonotuslistalle, jos polte on kova, sanoo Manner.

Bike Worldin Olli Lehto komppaa Mannerta.
– Jos tai kun lisäerä pyöriä saadaan, niin ne tekevät varmasti kauppansa ilman suurempaa rummutusta. Yhteys omaan myyjään ja katsotaan miten voidaan auttaa, toteaa Lehto.

Honda esitteli Milanon EICMA-näyttelyssä marraskuun alussa uuden 125-kuutioisen Honda Monkey -konseptimallin. Sarjatuotanto alkaa keväällä ja ensimmäinen noin kymmenen kappaleen erä pyöriä saadaan Suomeen kesäkuussa 2018. Koska Milanossa esiteltiin vasta konseptimalli, ei Honda ole vielä julkaissut edes tarkkoja teknisiä tietoja uudesta mallista. Osittain siksi kova kysyntä yllätti maahantuojan. Kysyntä on ilmeisen kova myös muissa maissa, koska ensimmäiseen Suomeen tuotavaan erään ei saatu kuin kymmenisen pyörää.

Uusin numero