Video: Olli Herman Penelopensa varpajaisissa Tampereella – custom-kaunotar näyttää rokkitähdelle uuden puolen kotimaisemista

Lapsuudestaan saakka Olli Herman (34) on unelmoinut kahdesta asiasta: rock-tähdeksi tulemisesta sekä Harley-Davidson® -chopperin omistamisesta ja ajamisesta.

Rock-maailmaan Reckless Love -yhtyeen nokkamiehenä tunnettu Olli on päässyt jo sukeltamaan, seuraavaksi toteutuu miehen haave päästä nielemään kilometrejä omaa pyörää käskyttäen. Kuvankaunis Penelope on Harley-Davidsonin, Harley-Davidson® Tampereen ja Olli Hermanin vuoden mittaisen yhteisprojektin tulos. Pyörä esiteltiin Tampereella 15.6.2017 pidetyissä ”varpajaisissa”.

”Olen aina halunnut Harley-Davidsonin, sillä minulle se on osa rock-elämäntapaa. Myös kaikki idolini ajoivat Harrikkaa – aina Billy Idolista David Lee Rothiin, ja Mötley Crüen kavereista W.A.S.P.:n Blackie Lawlessiin sekä Judas Priestin Rob Halfordiin. Lopulta tein päätöksen pyörän hankkimisesta äänen perusteella. Kun kuulin Harrikan moottorin käyvän ensimmäistä kertaa elämässäni, olin myyty. Päätin saman tien, että jonain päivänä hankin tuollaisen”, kertoo Olli Herman.

Jussi Lindgren (vas), Olli Herman, Mika Nieminen ja Steven Frölich.

“Alusta lähtien minulla oli visio chopperista – pitkästä, solakasta ja kapeasta pyörästä. En oikeastaan tiedä miksi päädyin juuri chopperiin muiden custom-moottoripyörien sijasta. Tämän tyyppisessä prätkässä on jotain luonnollisesti vetoavaa, sillä pidän näyttävästä ja ylenpalttisesta tyylistä. Pitkällä etuhaarukalla varustetut chopperit jäävät aina mieleen tien päällä. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Harley-Davidsonilla ajaminen on parasta mitä voi tehdä housut jalassa”, Olli jatkaa.

Penelope-projekti sai alkunsa vuosi sitten Ollin piipahtaessa Harley-Davidson Tampereella, jossa hän esitteli ideansa custom-moottoripyörästä liikkeen omistaja Mika Niemiselle ja mekaanikko Jussi Lindgrenille. Tämän jälkeen Ollin on nähty vierailevan ahkerasti H-D Tampereella valvomassa projektin edistymistä. Rokkari on bongattu myös Harley-Davidsonin osastolta kertomassa moottoripyöräharrastuksestaan MP-messujen kävijöille, minkä lisäksi miehen fanit ovat saaneet ennakkomaistiaisia Penelopesta sosiaalisessa mediassa.


“Harley-Davidson Tampere suunnittelee ja rakentaa Harrikoita minun makuuni. Penelopen rungosta on onnistuttu tekemään juuri niin ilmava ja kevytlinjainen kuin toivoinkin. Kaiken kaikkiaan Jussi on onnistunut pyörän kanssa täydellisesti – ja totta puhuakseni, prätkä on parempi kuin osasin kuvitellakaan. Penelope on upea ilmestys ja sillä on nautinto ajaa”, Olli hehkuttaa.

Harley-Davidson Tampereen mekaanikko Jussi Lindgren lisää: “Ollin rakennusprojekti alkoi kovia kokeneesta Sportster-mallista, jonka halusimme herättää takaisin henkiin näyttävän chopperin muodossa. Kuuntelimme Ollin toiveita ja ideoita, joiden pohjalta teimme oman ehdotuksemme toteutuksesta. Moottorin elvyttämisen kanssa saimme lisäksi apua Harley-Davidson Turku -liikkeen tekijöiltä.”

”Olen erittäin tyytyväinen yhteisprojektimme lopputulokseen. Penelopesta kuoriutui viehättävä chopper, jota on sekä ilo katsella että ohjata tien päällä. Rakennusprosessin aikana pääsin myös tutustumaan Olliin, joka on aivan uskomaton tyyppi. Oli ilo toteuttaa hänen unelmapyöränsä”, Lindgren jatkaa.

Uusin numero