Oliveiralle voitto Brnossa – suomalaistiimi Moto2-luokan kärkeen

Miguel Oliveira kirjoitti Ajo Motorspor -tiimille historiaa Brnossa. Kuva: Red Bull KTM Ajo Motorsport
Red Bull KTM Ajo -tiimi otti voiton viimeisellä kierroksella Brnossa. Tiimi johtaa voiton myötä Moto2-luokan MM-taistoa. Brad Binder saavutti tiukan taistelun päätteeksi kuudennen sijan.

Red Bull KTM Ajo -tiimin Miguel Oliveira teki historiaa Brnossa voittamalla toista kertaa tällä kaudella ja nostamalla itsensä MM-sarjan kärkipaikalle. Oliveiran tiimitoveri Binder oli tiimin menestyksekkään kilpailun päätteeksi kuudes.

Oliveiran kilpailu ei ollut voitosta huolimatta helppo. Portugalilainen starttasi matkaan neljäntenä, ja oli alkukierroksella mukana yhdeksän ajajan ryhmässä. Seitsemännellä kierroksella Oliveira otti hetkellisesti johtopaikan, mutta vetäytyi ennen uutta hyökkäystään kolme kierrosta ennen maalia. Voitto päätettiin vasta viimeisellä kierroksella, kun Oliveira onnistui pitämään Luca Marinin takanaan ruutulipulle saakka.

Brad Binderin lähtö oli myös hyvä; mies voitti kaksi sijaaa ja oli viides ensimmäisen kierroksen päätteeksi. Binder yritti tavoitella kärkiryhmää, mutta oli lopulta maalissa kuudes.

Red Bull KTM Ajo -tiimin tiimipäällikkö Aki Ajo oli herkissä tunnelmissa osakilpailun jälkeen. Oliveiran voiton myötä tiimi siirtyi MM-tilaston kärkeen.

Tiimipäällikkö Aki Ajo (vas) oli erittäin tyytyväinen koko tiimin työhön viikonloppuna. Kuva: Red Bull KTM Ajo Motorsport
– Tämä on hieno tunne meille kaikille. Lähdimme kesätauolle Brad Binderin voitolla Sachsenringillä, ja aloitimme kauden toisen puoliskon Miguel Oliveiran voitolla täällä Brnossa. Koko tiimi on todella iloinen. Miguel ajoi loistavan kilpailun tänään; sanoisin, että loppukilpailu oli “Miguel Oliveira Show”. Kunnioitan Miguelia paljon, hän ei ikinä luovuta ja suoriutui erinomaisesti, kiitteli Ajo.

– Brad ei ollut niin tyytyväinen tämän päivän kilpailuun. Tämä rata ei kuitenkaan ollut helpoin hänelle, ja mielestäni päivä oli hyvä myös hänelle. Molempien ajajien ja koko tiimin pitäisi olla erittäin tyytyväisiä tänään tehtyyn työhön.

Oliveira nousi voittonsa myötä kahden pisteen johtoasemaan MM-sarjassa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Red Bull KTM Ajo -tiimin Moto2-kuljettaja on pystynyt samaan. Binder on pistetilastossa viidentenä.

Moto3-luokassa ajava Red Bull KTM Ajo -tiimin Darryn Binder oli luokkansa kilpailussa 23:s. Seuraava MotoGP-osakilpailu ajetaan jo tulevana viikonloppuna 10.-12. elokuuta Itävallassa.

Tulokset (kilpailu)

1. Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) 39:22.324
2. Luca Marini (Kalex) +0.070
3. Francesco Bagnaia (Kalex) +0.525
4. Lorenzo Baldassarri (Kalex) +0.745
5. Xavi Vierge (Kalex) +3.362
6. Brad Binder (Red Bull KTM Ajo) +3.643

Moto2 MM-pistetilanne

1. Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) 166 points
2. Francesco Bagnaia (Kalex) 164 points
3. Alex Marquez (Kalex) 113 points
4. Lorenzo Baldassarri (Kalex) 106 points
5. Brad Binder (Red Bull KTM Ajo) 101 points

Teksti: Red Bull KTM Ajo Motorsport

Uusin numero