Oliveira vahvoilla Ajon tiimiin

Tallipäällikkönä jo kolme maailmanmestaruutta saavuttaneen Aki Ajon joukkoihin on tunnetusti tunkua.

Oliveira kävi suomalaistallin kanssa neuvotteluja jo jokunen vuosi sitten, mutta silloin sopimusta ei syntynyt. Nyt tilanne on toinen ainakin espanjalaismedia Telecincon mukaan.

Tosin myös toisen nykyisen Mahindra-kuljettajan, eli eteläafrikkalaisen Brad Binderin nimi on nostettu useaan otteseen ja monissa spekulaatioissa esiin Ajon ensi kauden piloteista puhuttaessa.

Millerin tilalle ja
Hanikan rinnalle

Telecincossa ja sitä säestäneissä espanjalaislähteissä pidetään jo käytännössä selviönä, että Oliveira kilpailee ensi kaudella Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin väreissä.

Oliveira on tulossa MM-sarjaa johtavan australialaiskuljettaja Jack Millerin tilalle. Miller, 19, siirtyy ensi kaudella suurella todennäköisyydellä Moto2-luokkaan.

Oliveira, 19, muodostaisi näin ollen Red Bull KTM Ajo-tiimin kuljettajakaksikon yhdessä vuotta nuoremman tshekki Karel Hanikan kanssa. Hanika nousi täksi kaudeksi MM-sarjaan ja Ajon siipien suojiin Red Bull Rookies Cupin mestarina.

Oliveira kilpailee toista kautta Mahindra Racingin riveissä. Hän on yhdeksän osakilpailun jälkeen MM-pisteissä kahdeksantena. Oliveira on saavuttanut tänä vuonna yhden podiumsijoituksen, kun hän nousi kolmanneksi Hollannin Assenissa.

Oliveiralla on plakkarissaan 54 GP-starttia. MM-debyttiinsä hän teki kaudella 2011 Qatarissa ja silloisessa 125-kuutioisten luokassa.

Oliveira ei ole avannut vielä voittotiliään, mutta häneltä löytyy neljä podiumia yhden kakkos- ja kolmen kolmossijan myötä.

Hän on saavuttanut Moto3-luokassa myös yhden paalupaikan. Se heltisi viime kaudella Hollannin TT:stä.

Tiukkaa vääntöä myös
Niklas Ajon kanssa

Oliveira on käynyt vuosien saatossa monta tiukkaa taistelua myös Niklas Ajon kanssa.

Parhaillaan nilkkaleikkauksesta toipuva Ajo menetti viime vuonna USA:n Austinissa jo varmalta vaikuttaneen viidennen sijan, kun Oliveira ajoi tämän kylkeen kisan kolmanneksi viimeisessä mutkassa.

Tapaus sovittiin reilusti ja hyvässä hengessä, kun virheen tehnyt Oliveira esitti anteeksipyyntönsä Ajolle.

Meneillään olevalla kaudella kertaalleen jo eturivin lähtöpaikan lunastaneen ja podiumsijoituksista kamppailleen Ajon, 20, osalta vuoden 2015 kuviot lienevät jo lähes kiveen hakatut: homma jatkuu paluun GP-sarjaan tehneen Husqvarnan tehdaspyörän puikoissa.

Moto3-luokassa on tällä kaudella mukana kaksi Husqvarna-kuljettajaa. Ensi kaudella heitä on enemmän.
 

Uusin numero