Oliveira suvereeni kotikilpailussaan – Kallio sijalle 17

Miguel Oliveira (88) ei antanut muille mitään mahdollisuuksia, vaan otti upean voiton kotikilpailussaan. Perässä seuraavien Franco Morbidellin ja Jack Millerin sijoitus vaihtui viimeisellä kierroksella. Kuva: motogp.com.

Miguel Oliveira oli Portugalin GP:ssä aivan omaa luokkaansa – Mika Kallio ajoi maaliin sijalla 17. Moto2-luokan maailmanmestariksi kruunattiin Enea Bastianini ja Moto3-luokan mestari on Albert Arenas – Moto3-kilpailun voittoon ajoi Red Bull KTM Ajon Raul Fernandez.

MotoGP-sarjan päätösosakilpailussa jaossa oli vielä Moto2- ja Moto3-mestaruudet. MotoGP-luokassa nähtiin puolestaan pitkästä aikaa suomalaisväriä, kun Mika Kallio asettui lähtöruudukkoon.

Moto3-luokan valtias oli Red Bull BTM Ajon Raul Fernandez, jonka vauhti oli aivan omaa luokkaansa. Fernandezin kiitäessä kärjessä kohti kauden toista voittoaan, ratkoivat Albert Arenas, Ai Ogura ja vasta 27. ruudusta startannut Tony Arbolino mestaruuden kohtaloa kilpailun loppuun asti.

Vielä viimeisellä kierroksella rajuja riskejä ottaneelle Arenasille riitti 12. sija mestaruuden varmistamiseen. Arbolinon sijoitus oli 5. ja Oguran 8., millä kaksikko päätyi tasapisteisiin 4 pisteen päähän Arenasista.

Kilpailussa toiselle sijalle ajoi Dennis Foggia ja kolmas oli Jeremy Alcoba. Foggian toinen sija oli erinomainen suoritus, sillä hän kiersi FP2:n hölmöilyjensä vuoksi kaksi long lap -rangaistusta.

Red Bull KTM Ajon toinen kuljettaja Kaito Toba oli maalissa sijalla 15.

5. Celestino Vietti (KTM) 146

Moto2-luokassa Remy Gardner otti erittäin tyylikkäällä ajolla ensimmäisen voittonsa. Hänen perässään maaliin ajoivat mestaruudesta taistelleet Luca Marini ja Sam Lowes, joka ajoi kaksi murtumaa kädessään.

Hyvistä asetelmista päätösosakilpailuun lähtenyt Enea Bastianini oli kuitenkin tilanteen hallinnassa, ja viides sija riitti hänelle helposti mestaruuteen. Eroa tasapisteisiin päätyneisiin Mariniin ja Lowesiin jäi 9 pistettä.

Red Bull KTM Ajon Jorge Martin ja Tetsuta Nagashima ajoivat sijoille 6 ja 14.