Olenius Vetomiehenä Päitsille – tiimipomo Salonen onnistui Riihimäellä

Salonen piti ajoaan isoimmassa luokassa onnistuneena.

– Ensimmäisellä pätkällä yritin vähän liikaa. Olin kolme kertaa nurin ja pari kertaa stumppasin pyöräni. Kun päätin rauhoittaa ajoa, homma alkoi sujua. Kolmossija on hyvä, sillä kärjessä Tontti menee todella lujaa ja Erikssoninkin voittaminen on vaikeaa, Salonen kertoo.

Nuorten SM-sarjaa ajavalle Sipoon Henry Oleniukselle Riihimäen kilpailu oli onnistunut. Tuttuun tapaansa Olenius hankki alkupuolen pätkillä ylimääräistä ohjelmaa, mutta onnistui loppupuolella paremmin napsien pätkäajoissa kakkos- ja kolmossijoja. Nousujohteisen ajopäivän lopputuloksena oli siten mainiosti kolmossija junnuluokassa.

Lauri “Leuka” Salonen ei ole vielä tänä vuonna löytänyt oikein vauhtia. Tasaisen tahmea suoritus toi 300-kuutioista kaksitahtista TM-pyörää piiskaavalle Leualle sijan 13.

Jiri Leino ajoi isossa luokassa Leuan kannoilla sijalle 14. Leinon ajamisessa näkyi spooriajamisen vähyys, sillä viime talvena ajot jäivät kokonaan väliin loukkaantumisen vuoksi, eikä tänäkään vuonna ajoa ole kertynyt paljoa. Isoon pyörään siirtyminen vaatii myös omaa totutteluaan. Leinon suoritus oli kuitenkin tasainen ja varma.

Hyvä kilpailu

Tiimipomon ominaisuudessa Valtteri Salonen oli tyytyväinen Riihimäen kisaan.

– Kaikki miehet ja pyörät pysyivät ehjinä ja tulivat maaliin. Myös kisajärjestelyt toimivat hienosti. Spoorit kestivät ja EK:t olivat mukavan pitkiä, joten ajoaikaa kertyi yli kaksi tuntia.

Tänä talvena enemmänkin jäärataan keskittyneen Petri Pohjamon oli myös tarkoitus osallistua Riihimäen kisaan pikkuluokassa, mutta aikeet kaatuivat flunssaan.

Avauskisassa pikkuluokan kakkoseksi ajaneella TM-tehdaskuljettaja Eero Remeksellä ei puolestaan ollut MM-sarjaan valmistautumisensa vuoksi mahdollisuutta osallistua Riihimäen kisaan.

Vetomies TM Racing -tiimistä Päijänteen ympäriajoon ainoana osallistuu Henry Olenius. Muilla kausi jatkuu näillä näkymin 20. huhtikuut Parolassa ajettavassa cross countryn SM-avauksessa.
 

Uusin numero