Olenius ja Leino ottivat tuntumaa MM-sarjaan Heinolassa

He osallistuivat alle 20-vuotiaille kuljettajille tarkoitettuun Youth Cup -luokkaan, jossa ajokkina ovat alle 125-kuutioiset kaksitahtiset pyörät.

Molemmat nuoret miehet sinnittelivät viikonlopun varmaotteisesti maaliin, vaikka parasta virettä ei kumpikaan saanut itsestään irti kovassa seurassa.

Leino kahdestoista
molempina päivinä

Jiri Leinon viikonloppu oli tasainen ja tuotti tulokseksi molemmilta päiviltä sijoituksen 12.

– Ei kovin hyvin mennyt. Molempina päivinä ensimmäinen endurotesti oli minulle ongelmana, ja sen jälkeen ajorytmi meni sekaisin. Sunnuntaina tuli kaatumisiakin enemmän kuin lauantaina, Leino sanoi.

Kangasalan Moottorikerhoa edustavan 19-vuotiaan Leinon mukaan kisa ei ollut niin raskas kuin mitä hän oli etukäteen kuvitellut, vaikka reitti kuluikin paljon.

Olenius kaatuili liikaa

Henry Olenius ajoi lauantaina Leinon kannoilla sijalle 13. Sunnuntain ajo takelteli vähän enemmän ja sijoitus putosi parilla pykällä, 15:ksi.

– Lauantaina kaaduin seitsemän kertaa. Sunnuntain ajo lähti ihan hyvin. Ensimmäiset pätkät sujuivat, mutta endurotesti oli vielä hankala liukkaan kivikon vuoksi. Kaatumisia tuli aivan liikaa, Olenius kertoi.

Sipoon Moottorikerhon kuljettajakaartiin kuuluva 18-vuotias Olenius ei pitänyt MM-kilpailua kovinkaan paljon kotimaisesta SM-sarjasta poikkeavana kokemuksena, jos kohta endurotestin loppupään kivikko oli haasteellista.

Mutta sitä se oli monelle sarjan kärkikuljettajallekin.

Leokille ensimmäinen voitto

TM-tehdaskuljettaja Aigar Leokille viikonloppu oli menestys.

Lauantaina virolainen oli pitkään E3-luokan kakkosena, mutta päästi viimeisellä pätkällä ruotsalaisen Joakim Ljunggrenin ohitseen ja sijoittui kolme sadasosasekuntia huonommalla ajalla luokan kolmanneksi. Sunnuntaina Leok ajoi sitten uudella raivolla koko päivän ja ajoi uransa ensimmäiseen osakilpailuvoittoon ennen toiseksi sijoittunutta Ranskan Christophe Nambotinia, joka varmisti lauantaina luokan maailmanmestaruuden itselleen. Leok on nyt tukevasti kiinni mitalissa ja viimeinen Ranskan osakilpailu ratkaisee, onko se hopeaa vai pronssia.

Suomalaisen TM-tehdaskuljettaja Antti Hellstenin viikonloppu oli vaisu. Lauantaina Hellsten sijoittui E1-luokassa yhdenneksitoista. Sunnuntaina vauhtiaan väläytelleen Hellstenin taival päättyi toisen kierroksen endurotestillä, kun hän loukkasi polvensa.