Okubo jatkaa Avant Ajo MotoE -tiimissä korkein tavoittein

Hikari Okubo, MotoE, Catalunya MotoGP, 5 June 2021

Hikari Okubon yhden kauden kokemus MotoE-luokasta Ajon tiimissä on selkeä etu, kun japanilaiskuljettaja lähtee taistelemaan tällä kaudella luokan kärkisijoista.

-Koska tässä luokassa on rajoitetut mahdollisuudet harjoitella, niin on tärkeää meille saada jatkaa yhteistyötä saman tutun kuljettajan kanssa, tiivistää Aki Ajo.

Viime vuosi oli MotoE-luokalle kolmas, samoin Avant Ajo MotoE-tiimille. Hikari Okubon ensimmäinen kausi sähköpyöräluokassa kulki nousujohteisesti, mutta Supersport-luokkaan tottuneelle japanilaiskuljettajalle otti ymmärrettävästi aikansa saada oikea tuntuma selvästi painavampaan MotoE-pyörään. Nyt tuntuma on olemassa, ja siksi odotukset alkavan kauden suhteen ovat selvästi korkeammalla.

Hikari Okubo on syntynyt 11. elokuuta 1993 Koraidassa, Tokion länsipuolella. Hän voitti Japanin mestaruuden 125-kuutioisissa kaudella 2010, ja jatkoi uraansa sen jälkeen Aasian kilpasarjoissa. Vuodesta 2016 hän kilpaili Supersportin MM-sarjassa päätyen parhaimmillaan loppupisteissä viidenneksi kaudella 2019.  Kaudeksi 2021 Okubo hyppäsi Aki Ajon kelkkaan ja MotoE-luokkaan.

Aki Ajo odottaa Okubon tulosten parantuvan selvästi tänä vuonna, kun analyyttisella japanilaiskuljettajalla on jo tuntuma pyörään ja sen käyttäytymiseen eri radoilla.

Okubo sanoo olevansa erittäin onnellinen jatkosopimuksesta, sillä tiimi on erinomainen ja sen henkilökunta erittäin ammattitaitoinen. 

-Viime vuonna tulokseni eivät olleet sitä mitä odotimme, mutta kehityimme kisa kisalta ja viimeisissä kisoissa taistelimme jo aivan kärkisijoista. Nyt tavoitteemme on taistella podiumsijoituksista, ja tietysti myös voitoista, sanoo Okubo.

Hikari Okubo, MotoE, Dutch MotoGP, 26 June 2021

Uusin numero