Nyt se on vahvistettu – Stoner palaa Ducatille

Stoner saavutti MotoGP-luokan ensimmäisen maailmanmestaruutensa vuonna 2007 Ducatilla kilpaillessaan. Hän ajoi Ducatilla kaudet 2007-2010 ennen siirtymistään Hondalle. Stoner saavutti Ducatilla 23 GP-voittoa.

Testipestin lisäksi Ducatin maailmanlaajuiseksi lähettilääksi kiinnitetty Stoner, 30, testasi MotoGP-luokan pyörää viimeksi helmikuun vaihteessa Sepangin radalla Malesiassa. Stoner käskytti silloin Hondaa, jonka kanssa hänen sopimuksensa tulee näin ollen tiensä päähän.

– Tein HRC:n (Honda Racing Corporation) kanssa hienon yhteisen matkan viiden viimeisen vuoden aikana saavuttaen myös maailmanmestaruuden kaudella 2011. Kauden 2016 osalta voin innoissani ilmoittaa, että liityn taas Ducatin tiimiin!, Stoner iloitsee.

– Minulla on paljon mahtavia muistoja työskentelystä näiden ihmisten ja Ducatin kanssa. On erityistä saada uusi mahdollisuus työskennellä heidän kanssaan, jatkaa Stoner.

Ducati palasi päättyneellä kaudella hämmentämään MotoGP-luokan kärkipakkaa ja haastamaan Yamahaa sekä Hondaa. Ducatille tulleen Gigi Dall’Ignan teknisellä tietämyksellä oli merkittävä rooli tässä isossa harppauksessa.

– Dall’Igna on tuonut tullessaan uuden lähestymistavan ja odotan innolla päästäkseni auttamaan tiimiä ja sen kuljettajia Andrea Doviziosoa ja Andrea Iannonea parhaan kykyni mukaan.

– Ducati brändinä ja Ducatin fanit ovat olleet isossa roolissa urallani ja elämässäni. On tosi hienoa uudistaa tämä suhde ja aloittaa uusi luku tämän ikonisen brändin kanssa, muotoilee Stoner.

Ducatin toimitusjohtaja Claudio Domenicali toivottaa Stonerin avosylin takaisin.

– Stoner on pysynyt aina kaikkien ducatistien sydämissä ja olen erittäin hyvilläni siitä, että hän on päättänyt palata perheeseemme. Casey on poikkeuksellinen lahjakkuus ja hän pystyy kokemuksellaan edistämään merkittävästi Desmosedici MotoGP-pyörän kehitystyötä yhdessä Gigin ja kahden kahden Andrean kanssa.

Uusin numero