Nyt se on mahdollista – Suomalaisen moottoripyörätehtaan omistajaksi 2000 eurolla

Teemu Saukkio, RMK E2:n suunnittelija.
RMK E2 -sähkömoottoripyörän valmistusta aloittavalla RMK Vehicle Corporationilla on menossa osakeanti, jossa suomalaisen moottoripyörätehtaan omistajaksi pääsee minimissään vajaan 2000 euron sijoituksella.


RMK E2 on Suomessa suunniteltu ja Suomessa valmistettava sähkömoottoripyörä, jossa on käytetty ainutlaatuisia teknisiä ratkaisuja. Tekninen edistyksellisyys, poikkeavuus yleisesti käytetyistä suunnitteluratkaisuista sekä ekologisuus ovat tuotteen valtteja. E2 rakentuu takapyörän napaan suunnitellun vannemoottorikeksinnön ympärille. Sen ansiosta pyörässä ei tarvita lainkaan voimansiirtohäviöitä tuottavia vaihteistoa eikä ketju- tai kardaanivetoa. Samalla osien määrä, huoltotarve ja hinta saadaan laskettua alemmas verrattuna kilpailijoihin. Etuna on myös sähkömoottoripyörän alempi 10 prosentin ajoneuvovero verrattuna perinteisten moottoripyörien 24 prosentin veroon. Lisäksi sähkömoottoripyörien markkina kasvaa 30 prosentin vuosivauhdilla.

Osakeannilla yritys hakee lisärahoitusta protyyppivaiheessa olevan E2-sähkömoottoripyörän saattamiseksi tuotantovalmiiksi sekä tuotantolinjan rakentamiseksi. Annilla yritys tavoittelee keräävänsä yhdestä kahteen miljoonaa euroa lisäpääomaa.

Rahoituskierroksen jälkeen RMK Vehicle Corporationin toiminnassa seuraa kolme vaihetta. Ensimmäisenä ja tärkeimpänä prototyyppivaiheessa olevan pyörän saattaminen tuotantovalmiiksi. Toiseksi pyörään on suunniteltu ainutlaatuinen ohjelmistojärjestelmä, jossa asiakkaalla on applikaation kautta suora yhteys valmistajaan. Rahoituksen avulla pystytään toteuttamaan suunniteltu järjestelmä. Kolmanneksi tyyppihyväksyntäprosessi pyörän saattamiseksi katulailliseksi on jo aloitettu. Rahoitus mahdollistaa prosessin saattamisen valmiiksi.

Vuonna 2018 perustetun RMK Vehicle Corporationin tavoitteena on ensimmäisten tuotantopyörien valmistaminen ja myynti asiakkaille vuoden 2020 alussa. Pyörän asiakashinta on 24 990 euroa, josta suorien valmistuskustannusten osuus on 60 prosenttia. Ennakkovaraus on jo nyt mahdollista 2000 euron varausmaksulla. Yhtiö tavoittelee nopeaa mutta hallittua kasvua, jolloin vuonna 2025 tuotantomäärä olisi 4000 moottoripyörää ja liikevaihto 100 miljoonaa euroa. Päämarkkina-alueet ovat USA, Eurooppa ja Aasia.

Ennen osakeantia yrityksellä on seitsemän avainhenkilöä ja kuusi osakkeenomistajaa. Teemu Saukkio on pääomistaja ja keksijä, joka on suunnitellut E2-sähkömoottoripyörän. Yrityksen toimitusjohtajana on Tuomo Lehtimäki. Juha-Pekka Rintamäki on innovatiivinen yrittäjä ja kokenut motoristi. Ari Viemeröllä on laaja tuntemus viranomaisyhteistyöstä, joka on hänen vastuullaan yrityksessä. Teollinen muotoilija Ville Piippo vastaa E2:n linjoista ja yrityksen talouspäällikkönä toimii Niina Kankaanpää.

Hyviä syitä yritykseen sijoittamiseen on useita.
1. Sähkömoottoripyörien kansainvälinen markkina kasvaa voimakkaasti ympäristötietoisuuden ja tiukkenevien päästömääräysten myötä.
2. Täysin uudenlainen sähkömoottoriratkaisu luo kilpailuetua.
3. Myyntikanava on kustannustehokas. E2 myydään verkkokaupan kautta ilman välikäsiä.
4. Markkinan kasvun ansiosta yhtiöllä on mahdollisuus nopeaan kasvuun.
5. Sijoittaminen ekologiseen tuotteeseen on arvovalinta.

Vuosi 2019 tulee olemaan yritykselle tappiollinen, koska myytävä tuote ei ole vielä valmis. Valmiiden sähkömoottoripyörien toimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2020 alussa ja yrityksen ennustetaan olevan liiketaloudellisesti kannattava vuodesta 2021 alkaen. Viiden vuoden kuluttua voittotavoite on 10 prosenttia liikevaihdosta. Toimitusjohtaja Tuomo Lehtimäki korostaa, että osakeannin ohella yritys on kiinnostunut myös ”viisaasta rahasta”.
– Jos sinulla tai yritykselläsi on pääoman lisäksi tarjota projektiin uutta osaamista, niin nyt kannattaa ottaa yhteyttä ja kertoa mitä annettavaa sinulla olisi yritykselle, sanoo Lehtimäki.

RMK Vehicle Corporationin osakkeiden määrä ennen antia on 142 000 kappaletta. Merkittäväksi tarjotaan enintään 31 556 osaketta. Osakekohtainen merkintähinta on 63,38 euroa ja sijoittajakohtainen merkittävien osakkeiden vähimmäismäärä 30 kappaletta, joten yrityksen omistajaksi pääsee vähimmillään 1901,49 eurolla. Osakeanti jatkuu 8.3.2019 asti.

Tietoa rahoituskierroksesta:
Kliks

Sijoittajamateriaali:
Kliks

Uusin numero