Nyt jyrähtää Honda-pomo: ”Rossin esittämät toistuvat syytökset eivät vastaa todellisuutta”

HRC:n (Honda Racing Corporation) kakkosmies Nakamoto otti kantaa tulehtuneeseen tilanteeseen Hondan MotoGP-tiimin virallisessa tiedotteessa.

– Tämä ei ole se tunnelma, jonka halusimme kokea unohtumattoman mestaruustaistelun päätteeksi. Ymmärrämme, että tämä oli hyvin vaikea päivä ja pettymys Valentinolle, joka hävisi mestaruuden vain viidellä pisteellä johdettuaan sarjaa 17 kisan ajan. Emme kuitenkaan voi hyväksyä hänen voimakkaita syytöksiä, jotka ovat kohdistuneet viime viikkoina suoraan meidän kuljettajaamme.

Koko sakea soppa kiehahti jo Phillip Islandilla ajetun Australian osakilpailun jälkeen. Rossi syytti Marquezia seuraavan, eli Malesian kisan pressitilaisuudessa Lorenzon auttamisesta mestariksi.

– Näille syytöksille ei ole mitään todisteita. Ainoa fakta on, että Marc otti Valentinon kilpailijalta, eli Jorgelta viisi pistettä pois Phillip Islandilla.

Mestaruustaistelusta ulkona ollut Marquez voitti Australian kisan hurjalla viimeisen kierroksen suorituksellaan. Lorenzo sijoittui toiseksi ja Rossi neljänneksi Ducatin Andrea Iannonen takana.

”On sääli pilata
hieno kausi näin”

Nakamoton näkemyksen mukaan Marquezilla ei ollut mahdollisuutta yrittää iskeä Lorenzon ohi Valenciassa sen jälkeen, kun Honda-tallikaveri Dani Pedrosa oli noussut kisassa haastamaan kahden edellisen vuoden mestarin.

– Valentino syyttää, että Marc ei yrittänyt missään vaiheessa ohittaa Jorgea, jolla oli paalupaikka ja selvästi paras vauhti päällä läpi viikonvaihteen. Marc ja Dani tekivät molemmat mahtavaa työtä päästämättä Jorgen etumatkaa kasvamaan liian suureksi. Marcin suunnitelma oli hyökätä viimeisellä kierroksella, kuten olemme niin monta kertaa aiemmin nähneet. Dani nosti kuitenkin kisan lopussa vauhtiaan ja ohitti Marcin, joka ajautui leveäksi. Marc pystyi heti kuittaamaan, mutta tämä on kilvanajoja.

– Olemme pahoillamme, että Valentino ei usko tätä, mutta olemme varmoja siitä, että Marc ja Dani puskivat 100-prosenttisesti saavuttaakseen parhaan mahdollisen tuloksen Repsol Honda Teamille ja kaikille kumppaneillemme kuten aina. Emme voi hyväksyä, että nämä syytökset nousevat toistuvasti pintaan, koska ne ovat yhden henkilön – jota kunnioitamme – käsitys tapahtumista. Mutta ne eivät vastaa todellisuutta, Nakamoto kuittaa Rossille.

– Valentino on suuri mestari ja selvästikin älykäs ihminen, joten toivomme todellakin, että hän arvioi tapahtuneen uudelleen pölyn laskeuduttua. Tämä oli hieno kausi ja kisa. On sääli pilata se näin, päättää Nakamoto.
 

Uusin numero