Nyrkkiään puinut paalupaikkamies Pedrosa tulta ja tappuraa Italiassa

Pitkään seitsemännellä sijalla keikkunut Pedrosa iski viimeisellä vedollaan lataamalla lukemat 1.47,157.

– Minulle jäi vaisumman edellisen kierroksen jälkeen jäljelle yksi mahdollisuus ja käytin sen hyväkseni. Kieltämättä harmitti, kun tuolla aiemmalla kierroksella iso joukko kuljettajia vain kyttäilivät takanani, pudotteli Pedrosa ilman hymyn häivääkään.

– Saimme pyörää tänään paremmaksi ja onnistuin myös välttämään kaikki virheet aika-ajossa, jatkoi Pedrosa saavutettuaan kauden ensimmäisen paalupaikan.

Lorenzo ihmeissään

Pitkään paalupaikassa kiinni ollut Yamahan Jorge Lorenzo joutui taipumaan trillerissä 69 tuhannesosalla. Lorenzo oli lyödä jo heti kolmannella kierroksella muille luun kurkkuun.

– Se yllätti, että olin niin nopea välittömästi alussa. Mutta niin yllätti sekin, että Dani oli niin nopea viimeisellä kierroksella, puuskutti Lorenzo.

Italian GP:n voittoa puolustava Lorenzo ei jäänyt silti suuremmin suremaan paalupaikan menetystä.

– Oman aikani syntyi täydellisellä kierroksella. Minulla on kisavauhti kohdallaan ja olen hyvässä fyysisessä iskussa.

Kärkikaksikko erottui selväsi muista. Sunnuntain kisan eturivin Le Mansin tavoin täydentävä, niskaansa poteva Ducatin Andrea Dovizioso jäi pohjista 0,471 sekuntia.

– Lauantaina vaikutti hetken jo siltä, että en pysty enää ajamaan tuon kipeän niskan vuoksi. Onneksi näin ei käynyt, sillä tämä kisa on kotiyleisön edessä erittäin tärkeä niin minulle kuin Ducatillekin.

Marquez teki urotyön

Toiseen riviin rullaavat aika-ajon alkupuolella kaatunut Yamahan satelliittitiimin Cal Crutchlow, Hondan LCR-tiimin Stefan Bradl ja Pedrosan tallikaveri Marc Marquez.

Ihmemies Marquez teki melkoisen urotyön palaamalla radalle lähes täydessä iskussa perjantain hurjan kaadon jäjiltä. Mies taisteli läpi lauantain turvonnut leuka teipattuna ja pieni murtuma olkapäässään.

Marquez sijoittui harjoituksissa 12:nneksi, joten hän joutui hakemaan vauhtia hitaamman ryhmän aika-ajosta varsinaiseen ykkösspektaakkeliin. Marquezin ja Pedrosan eroksi kirjattiin loppujen lopulta 0,606 sekuntia.

Kakkospyörällä silmät leiskuen radalle palannut Crutchlow jäi puolestaan Doviziosta ainoastaan neljä tuhannesosaa.

Marquezin jälkeen seuraavalle sijalle, eli seitsemänneksi ajoi Lorenzon tallikaveri Valentino Rossi 0,715 sekuntia pohjista. Rossin kypärää koristaa tällä kertaa Mugellossa kuin kohtalon ivasta etanaa markkeerava hahmo.

Aprilialla kilpaileva Alex Espargaro oli jälleen nopein CRT-kuljettaja. Hän oli 12:s 1,608 sekuntia Pedrosasta.

Mugello, Italia.
MotoGP-luokan 5/18 MM-osakilpailu. Aika-ajo 2 ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun: