Nyqvistin ja Kärkkäisen pyörät kähvellettiin EM-sarjan alla Italiassa

Valmistautuminen on sujunut hyvin ja naiset olivat valmiita katsastamaan moottoripyöränsä starttia varten. Normaalit rutiinit vaihtuivat kuitenkin järkytykseen, kun aamulla paljastui varkaiden matkaan lähteneen useiden kilpailijoiden moottoripyöriä.

– Illalla kahdeksan aikaan laitoimme pyörät auton kyytiin ja lukitsimme auton takaoven vielä erillisellä munalukolla. Pyörätkin olivat ylimääräisellä ketjulla kiinni auton sisällä ja auto aivan lähellä kiinni aitaa. Aivan ihmeellisen pienestä välistä pyörät on saatu ylipäänsä pois autosta, Kärkkäinen ihmettelee.

Nyqvistin Yamahan ja Kärkkäisen KTM:n lisäksi autosta oli viety varapyörä, työkalut, pyörän osia, aggregaatti ja ajovarusteita. Naisilla on ollut kiireinen selvitellessä, löytyisikö heille kilpailuun lainapyörät, jotta kahden viikon valmistautuminen ei valuisi hukkaan.

– Minä sain nelitahtisen ja 350-kuutioisen KTM:n lainaksi virolaiselta kuljettajalta ja Marita 250-kuutioisen kaksitahtisen pyörän ruotsalaisilta Saa kyllä kiittää muiden maiden tiimejä, että päästään starttaamaan. Kolme kierrosta on päästy ajamaan testiradalla, joten alkuun täytyy ottaa rauhallisesti, kun eihän se ajaminen samanlaista ole kuin omalla pyörällä, Kärkkäinen huokailee.

Naisten enduropyörien lisäksi varkaiden uhriksi joutui lahtelainen Jesse Viljakainen. Muiden maiden tiimeiltä on varastettu huhujen mukaan kolme-neljä pyörää. Viljakainen on saanut myös lainapyörän, ja pääsee mukaan kilpailuun.

– Suomalaisella sisulla mennään eteenpäin, kyllä tämä vielä hyväksi muuttuu. Muuten on ollut ihan huikea reissu, ja olemme päässeet hyvin treenaamaan vuoristoon ja kivikkoja, Kärkkäinen päättää sisuuntuneena.
 
Enduron EM-sarja 2013:
27.-28.4. Bussi sul Tirino (Pescara)
08.-09.6. Ranska Bar sur Sein
24.-25.8. Tsekki Uhlirske Janovice
18.-20.10. Portugali Ourem-Fatima

Uusin numero