Nurminen, Karma ja Tontti Karjalan kunnaiden lumisodan voittajat

Karjalan Kankailla -kisaan osallistui myös kuuminta SM-kärkeä, siitä huolimatta että kansallisesta kisasta ei jaeta SM-pisteitä, mutta on luonnollisesti oivaa treeniä tulevia Suomen mestaruus koitoksia varten. Ajotreeniä kisassa saikin koko rahalla, sillä ajoaikaa kertyi kaikkien luokkien kuljettajille siinä määrin, että asiasta ei ollut kenelläkään valittamista.

Pentti Nurminen ajoi pikkuluokan voittoon. Oskari Kantonen oli luokassaan jälleen kolmas, tällä kertaa hopealle kiilasi kuitenkin Riiheläisen Riku. 250-luokassa Mattilan ja Vesterisen kohtaloksi tuli keskeyttäminen, ja kärkisijat veivät Riihimäen Kahvakoplan Mika Karma ja Simo Niittymäki Kiteen oman miehen Mika Rämön ajaessa kolmanneksi.

Kuskit kiittelivät kisan erittäin hyvin toimivia järjestelyjä, mutta jokunen oli hivenen yllättynyt pitkistä tiesiirtymistä. Myös EK:t olivat joidenkin kärkikuljettajien mielestä turhan hidasta puunkiertämistä, mutta toisaalta ymmärsivät sen johtuvan pitkälti myös paikallisista olosuhteista. Kiteessä oli huomattavasti enemmän lunta, kuin aikaisemmissa kisoissa ja ajo oli enimmäkseen ”spoorissa taistelemista”. Jari Mattilan makuun lunta oli jo liikaakin, mutta totesi samaan hengenvetoon että kun Kiteen kerho on pieni, niin reittejä on varmasti haasteellista pitää auki.

Lumispoori koitui kuitenkin Mattilan kiusaksi siinä määrin, että hän päätyi keskeyttämään kisan. ”Minua on vaivannut jo jonkin aikaa ilmeisesti luupiikki pakarassa, joka kipeytyi syvässä lumispoorissa rynkyttäessä. Toisella EK:llä saappaasta lähti liukupohja, joten se kisa oli käytännössä sitten siinä. Vedin maastokokeella kaksi kertaa mahalleen ja tiesiirtymällä palelsi. Totesin, että en halua riskeerata Päitsille osallistumista, joten jätin kisan kesken. Nyt täytyy lähteä lääkäriin tutkituttamaan vaiva, että olen iskussa Päitsin voittoon”, Mattila kertoi Kiteen kisan kuulumisina.

Kiteen Moottoripyöräkerho selvityi ensimmäisestä endurokilpailustaan kiitettävästi ja Kiteen suunnalta kuuluu huhuja, että Karjalan kankaiden kiertäminen saisi ensi vuonna SM-arvon.

Tulokset:
A-125
1. Nurminen Pentti Suzuki, 2. Viljakainen Pekka Husqvarna, 3. Michelsson Markus Suzuki

A-2504t
1. Karma Mika Yamaha, 2. Niittymäki Simo Yamaha, 3. Rämö Mika KMT

A-Avoin
1. Tontti Mikko Suzuki, 2. Riiheläinen Riku Gas Gas, 3. Kantonen Oskari KTM

Seuraava kansallinen endurokilpailu ajetaan Nurmijärvellä 14.3.

Uusin numero