Nurminen, Kantonen ja Ahonen SM-enduron avauksen nopeimmat

Lunta on tänä talvena riittänyt ja sitä saatiin kisan kuluessa auringonpaisteen lomassa vähän lisääkin. Huonoin keli sattui kuitenkin enimmälti pitkän huoltotauon ajaksi.

A-avoimen kolmelle ensimmäisellä maastokokeelle Heikki Timonen ajoi pohjat, mutta Timosen jouduttua keskeyttämään avoimen luokan voittoon ajoi vakuuttavasti Oskari Kantonen. Oskari harmitteli, että vallit eivät pidä, mutta muuten mies oli menoonsa tyytyväinen. Luokan toiseksi ajanut Petteri Silvan puolestaan tuumi, ”ei täällä ole paljon lunta, mutta spoori on pehmeä”. Jämsässä lienee lunta ruhtinaallisesti enemmän, tai sitten tokaisu on Petterille tyypillistä sarkasmia. Kolmanneksi ajanut Jani Laaksonen jäi Kantoselle 2.18 minuuttia. MM-konkari Samuli Aro ei ole pehmeän lumispoorin ystävä. ”Tää on ihan kamalaa, ihan kamalaa”, manasi useampaan otteeseen konttaamaan päätynyt Aro.

250 4-t luokassa päivän kovimpaa vauhtia piti yllä Padasjoen Tuomas Ahonen. Toiseksi taisteli Lauri Pohjonen ja kolmanneksi vaihtelevasti spoorilla taiteillut Janne Suominen. Kisa jäi kesken hyvin aloittaneelta Olli Turmalta sekä Petri Pohjamolta.

A-125 -luokassa Pentti Nurminen ajoi pohjat jokaisella maastokokeella ja luokan toiseksi ajanut Mika Kaseva jäi Nurmiselle reilut kaksi minuuttia. Riku Nikander oli päivän kolmanneksi nopein.

Riihimäen enduroreitti on vaihtelevaa. Kolmella maastokokeella riittää niin hidasta puunkiertoa kuin todella nopeata aurattua metsäautotien pohjaa. Rankkaa ja vaikeata, kuului kommentti useimpien kuljettajien suusta. Spooreilla lienee parempi pito huomenna, kun reitille starttaavat veteraanit, naiset ja C-luokka. Yöksi on luvattu napakkaa pakkasta ja pahin pöperö on pöllytetty A:n ja B:n kuljettajien kierrettyä kolme maastokoetta kahdesti. Yleisön on helpoin seurata kisaa MK1:lla tai MK3:n maalin lähettyvillä. Muualla on reitin varteen lähes mahdoton päästä, sillä upottavaa lunta riittää reiteen.

Uusin numero