Nurmikkoa kyntäneen Ajon nousu päättyi kaatumiseen Indyssä

Ajo otti Husqvarnan tehdaspyörällään tutun terävän startin ruudusta 13. Hän kipusi hetkesssä jo seitsemänneksi, kunnes brittikuljettaja John McPhee kaatui ensimmäisessä shikaanissa.

McPhee oli lakaista Hondallaan suomalaisen mennessään, mutta Ajo pystyi viimehetken väistöliikkeeseen nurmikon puolelle. Radalle palattuaan hän jatkoi matkaa sijalla 31.

Avant Tecno Husqvarna Ajo-tiimin valkeakoskelaiskuljettaja pystyi kohentamaan asemiaan pikapuoliin viidellä pykälällä, mutta jo haarukassa ollut kärkiryhmä oli mennyt auttamattomasti menojaan.

Ajo oli nousemassa jo kovaa kyytiä pistesijoille, kun 24 kierroksen kilpailu läheni puolimatkaa. Sinne Ajo ei siis kuitenkaan koskaan yltänyt.

Päivän pilasi McPhee ja kaatuminen, mutta positiivista oli sentään se, että reilun kuukauden takaisen nilkkaleikkauksen jäljiltä paluun radoille tehnyt Ajo palasi ratavarikolle omin avuin. Tosin pää syystäkin kallellaan.

– Kaikki oli mennyt mahtavasti ennen kilpailua. Teimme aamun harjoituksessa pyörään muutamia muutoksia, jotka paransivat sitä paljon. Pystyin nousemaan kisan alussa monta sijaa ja pysyin siinä väistötilanteessa pystyssä, mutta tunsin voimakasta kipua vasemmassa jalassani, kertoi Ajo pettyneenä.

– Pyrin ajamaan sen jälkeen niin hyvin kuin pystyn, mutta se oli erittäin vaikeaa. Tein sitten pienen virheen, jota en kyennyt pelastamaan. Harmi. Kuljettajat olivat kärjessä hyvin nopeita, mutta uskon, että olisin pystynyt ajamaan siinä ryhmässä. Mutta tämä on racingia. Nyt keskittyminen pitää vain suunnata seuraavaan kilpailuun, korosti Ajo.

Indyssä kauden jälkimmäisen puoliskon käynnistänyt GP-karavaani ei aikaile. Seuraava osakilpailu ajetaan jo tulevana viikonvaihteena Brnon radalla Tshekissä.

Brno on monipuolinen rata, josta käytännössä kaikki kuljettajat pitävät.
 

Uusin numero