Nuoret suomalaiset niittivät menestystä Saksassa

Saksan ADAC-sarjan juniorien roadracingkausi avattiin viikonloppuna. Mukana on kaksi suomalaiskuljettajaa, Ajo Motorsport Junior Projectin väreissä Honda NSF 100:lla ajava 11-vuotias Peetu Paavilainen ja minimotoa käskyttävä Kallio Racingin 9-vuotias Kenny Koskinen.

Peetun kausi alkoi itse asiassa jo edellisenä viikonloppuna Saksan Schlüsselfeldissä, jossa järjestetyssä katsastusleirissä Minibike-sarjan 59 kuljettajaa jaettiin kolmeen ryhmään. Hienosti ajanut Peetu pääsi kilpailemaan nopeimpien ryhmään.

Ensimmäinen kilpailu ajettiin 4.5.2013 Templinissä. Peetun aika-ajo alkoi rajulla kolarilla tsekkiläisen kilpailijan kanssa, mutta onneksi pojat selvisivät tilanteesta säikähdyksellä ja kalustokin saatiin parsittua kasaan. Toisen aika-ajon jälkeen Peetun nimi löytyi lähtöluettelon kuudennelta sijalta. Maaliin nuorimies kiidätti Hondansa ensimmäisessä lähdössä maaliin viidenneksi nopeiten ja toisen lähdön tulos oli kuudes.

Minimotoluokassa Kenny Koskinen oli suorastaan ylivoimainen ja ajoi molemmissa lähdöissä paalupaikalta voittoon. Kennyn kilpailuviikonloppu sujui ongelmitta ja nuorimies oli nopein kuljettaja ensimmäisistä harjoituksista lähtien.

Nuorten roadracingkuljettajien päätavoite on tällä kaudella EM- ja PM-kilpailuissa. Saksan sarjasta haetaan kovaa kilpailukokemusta ja tiukkoja taisteluita.