Nuoren Hinderssonin EM-kiertueelle karvas päätös

Vaikka viimeinen kilpailu sujui kaikkea muuta kuin odotetulla tavalla, ehti Kasimir Hindersson jo osoittaa vauhdin riittävän mainiosti EMX125-luokkaan. Kuva: Hindersson.

Kasimir Hinderssonin kolmen osakilpailun kokeilureissu motocrossin EMX125-luokan EM-sarjaan sai harmillisen lopun Belgiassa lauantaina. Lohjan Seudun Moottorikerhon juniorin ykköspyörästä hajosi moottori ja toisesta loppui polttoaine jo karsinnassa.

Kasimir Hindersson, 13, osallistui reilun viikon sisällä Belgian Lommelissa kolmeen 125-kuutioisten pyörien Euroopan mestaruussarjan osakilpailuun tarkoituksenaan tutustua EMX125-luokkaan, jossa hän ajaa ensi vuonna koko EM-sarjan. Hinderssonin ensimmäinen testikilpailu viikko sitten lauantaina toi himoitun jatkopaikan karsinnasta finaalieriin. Pisteitä ei vielä irronnut, mutta jo seuraavassa osakilpailussa tiistaina Hindersson keräsi ison nipun EM-pisteitä eräsijoilla 12 ja 17. Lohjalainen lähti lupaavin ajatuksin lauantaiseen osakilpailuun. Mieltä kohotti myös se, että Hindersson sai pyöräänsä muokatun moottorin. Hän kävi kokeilemassa moottoria vielä perjantaina ennen kilpailua, ja kaikki oli kunnossa.

Pyörä toimi erinomaisesti myös lauantaisen EM-osakilpailun harjoituksissa, missä Hindersson oli ryhmänsä 15:ksi nopein. Uudistetun moottorin tekniikka petti kuitenkin jo aika-ajon ensimmäisellä nopealla kierroksella Hinderssonin jäädessä radan varteen. Team Motopalvelun kuljettaja irrotti pyörästään ajanottolaitteen (tranponderi) ja juoksi ratavarikolle hakemaan varapyöräänsä. Hän pääsikin jatkamaan ajamista, mutta onni ei ollut Hinderssonin puolella. Kyseessä oli hänen tiistaisessa osakilpailussa käyttämänsä pyörä, jota ei kuitenkaan oltu epähuomiossa tankattu. Polttoaine loppui ennen kuin Hindersson ehti yrittää nopeaa kierrosta. Näin ollen hän jäi ryhmänsä viimeiseksi, eli 27:ksi. 20 ensimmäistä selviytyi finaalieriin.

Hinderssonien leirissä haettiin pojalle vielä lupaa osallistua toiseen aika-ajoryhmään, mutta se ei ollut mahdollista. Näin ollen lauantain osakilpailu päättyi Hinderssonilla lyhyeen eikä hän päässyt mukaan varsinaisiin kilpaeriin.

Orimattilalaisen Motopalvelu-moottoripyörätalon ja karjalohjalaisen Motorengas-rengasmaahantuojan tukemana Belgian Lommelin osakilpailut ajanut Hindersson oli kuitenkin erittäin tyytyväinen kokemaansa. Nuorukainen osoitti, että hänellä on selkeä paikka 13-17-vuotiaiden kuljettajien EMX125-luokassa.

Hyvinkään Moottorikerhon Sampo Rainio ajoi lauantain erissä sijoille 11 ja 16 ollen yhteistuloksissa 14. Osakilpailun voitti ruotsalainen Max Palsson ennen virolaista Meico Vettikiä ja espanjalaista Guillem Farresia.

Italialainen Andrea Bonacorsi voitti Euroopan mestaruuden. Espanjalainen David Braceras otti EM-hopeaa ja Vettik -pronssia. Kolme osakilpailua yhdeksästä ajanut Rainio oli 27:s ja Hindersson 40.

Kaikki tulokset

Teksti: Team Motopalvelun tiedotus

Uusin numero