North West 200 –kisassa tuplavoittajia

Ducati-kuljettaja Glenn Irvin saavutti Superbike-luokassa tuplavoitot. Hän on ensimmäinen kuljettaja 12 vuoteen, joka on pystynyt NW200:n Superbike-luokan molempien lähtöjen voittoihin.

Parhaan kuljettajan palkinto tämän vuotisessa suositussa katuratakisassa menee kuitenkin Alastair Seeleylle, joka tällä vauhtiviikolla voitti kolme kilpailua. Nyt Seeleyllä on NW200 voittojen määrä 24.

Ensimmäinen kilpailupäivä oli torstai, jolloin saatiin kolme eri voittajaa Supersport, Superstock ja Supertwins –luokissa.

Supersport-kisan voittoon kaasutteli torstai-iltana Seeley Yamahallaan.  Seeley taisteli loppuun asti myös Superstock –kilpailun voitosta. Ykköseksi ruutulipulle ajoi kuitenkin Peter Hickman. Torstain Supertwinsin voitti Martin Jessopp.

Lauantai on perinteisesti NW200:n pääpäivä, jolloin katsomot jälleen täyttyivät.

Superbike-luokan molemmat kisaerät ajettiin lauantaina. Superbiken aika-ajo oli hyvin tiukka, sillä eturivin kolmikko Irwin (Ducati), Dean Harrison (Kawasaki)  ja Michael Dunlop (BMW) olivat sekunnin kymmenyksen sisällä tällä kolmion muotoisella 14,4 kilometrin radalla.

Päivän sankari oli Glenn Irvin ajaessaan molempien Superbike-lähtöjen voittoon. Ensimmäisessä Superbike-lähdössä Harrison ajoi toiseksi ja Michael Rutter oli kolmas. Dunlop, yksi ennakkosuosikeista, keskeytti.

Toisessa lähdössä Irwinin jälkeen ruutulipun saavutti toisena Dunlop ja kolmas oli Hondaa ajava Lee Johnston.

Seeley nousi palkintopallin ykköskorokkeelle lauantaina kahdesti. James Cowton oli voittaja lauantain Supertwin-kisassa.

Belfastilainen Superbiken kolminkertainen maailmanmestari Jonathan Rea kiersi NW200-katuradan näytösajossa Kawasaki ZX10RR –pyörällään.

Suuri osa NW200-kilpailun kuljettajista matkaa Pohjois-Irlannista Mansaarelle, jossa harjoitusviikko alkaa 26. toukokuuta ja kisaviikko 2. kesäkuuta.